Hlavní obsah

Legendární donchuán a jeho harém aneb Jean-Paul Belmondo slaví neuvěřitelných 85!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Někdy se říká, že Jean-Paul Belmondo neboli Bébel je tak ošklivý, až je hezký. Podle nás je to fešák na první pohled. Ale ať je to jakkoliv, jedno mu upřít nelze – má takové charizma, že mu ženy celý život klečí u nohou. A dnes tento donchuán slaví 85. narozeniny.

Článek

Když se člověk na Jeana-Paula Belmonda zadívá, má pocit, že je to drzý floutek, který jen tak laškuje. Hlavní důvod bude asi v tom, že podobný charakter mívaly i jeho filmové postavy. Energie měl na rozdávání a do všeho šel po hlavě. Téměř doslova, protože tento šarmantní francouzský herec je známý také tím, že se téměř nikdy nenechal zastupovat kaskadéry – spousty nebezpečných scén točil sám, což se samozřejmě občas neobešlo bez zranění.

Když natáčel film „Zvíře“ (1977), tygr mu natrhl ucho. Nebezpečí mu ale hrozilo i během filmování „Strachu nad městem“ (1975) – uklouzl na střeše a před pádem z výšky ho zachránilo, že se na poslední chvíli chytl okapu. Zásadní pro něj bylo natáčení filmu „Bezva finta“ v roce 1985, kdy dostal ránu od jeřábu auta odtahové služby. Byl to pro něj jakýsi zdvižený prst a od té doby se rozhodl své kaskadérské kousky omezit.

Foto: Profimedia.cz

První ženou Jeana-Paula Belmonda byla tanečnice Elodie Constantin, se kterou měl tři děti. Na fotografii je nejstarší PatriciaFoto: Profimedia.cz

Nebojácný hrdina

I tato pověstná nebojácnost určitě přispěla k tomu, že při hercově úsměvu nejedna žena omdlévala. A Jean-Paul Belmondo si toho byl dobře vědom. Nejen ve filmech, kde si několikrát zahrál svůdníka, ale i v osobním životě se po jeho boku objevovala vždy nějaká kráska. Na začátku kariéry byl ženatý s tanečnicí Elodií Constantin. Vzali se v roce 1959 a měli dvě dcery, Patricii (†36) a Florence (58), a syna Paula (54).

Jenže manželství nevydrželo – delší dobu žili odděleně a nakonec se v roce 1968 rozvedli. Tehdy už měl Bébel na kontě úlovky nejen z řad svých obdivovatelek, ale i filmových kolegyň. Tou první, nebo tedy alespoň oficiální, byla Ursula Andress (82), která se zapsala do filmové historie tím, že se jako první Bond girl vynořila pouze v bikinách z moře. S Jeanem-Paulem Belmondem se seznámila při natáčení filmu „Muž z Hongkongu“ (1965), později se před kamerou setkali ještě při filmování další bondovky „Casino Royale“ (1967). Dvojice spolu byla mezi roky 1965 a 1972.

Foto: Profimedia.cz

S Ursulou Andress se Bébel seznámil při natáčení filmu „Muž z Hongkongu“Foto: Profimedia.cz

Vztah bez budoucnosti

Další partnerkou, s níž herec se nepotkal pouze na filmovém plátně, ale i mimo něj, byla Laura Antonelli (†73). Ve své době patřila k nejkrásnějším italským herečkám a sexsymbolům a ani ona slavnému Bébelovi neodolala. Dokonce spolu několik let žili, ale jejich divoké povahy jim nedovolily strávit společně celý život. Možná to ale bylo dobře – Laura Antonelli byla později obviněna z obchodu s drogami.

Foto: Profimedia.cz

Herec žil také se slavnou kráskou Laurou Antonelli, nicméně ani tento vztah nakonec nevyšel Foto: Profimedia.cz

Jean-Paul Belmondo byl ženatý dvakrát. Podruhé ho do chomoutu dostala znovu tanečnice (že by pro ně měl zvláštní slabost?). Když se potkali, bylo Natty Tardivel (53) čtyřiadvacet a Bébelovi šestapadesát. Ačkoliv by tento vztah mohl leckdo považovat za lehkovážný, bez velké budoucnosti, dvojice zřejmě všechny překvapila. Milenka a později manželka byla pro slavného herce oporou, když jej potkaly nelehké životní okamžiky.

Foto: Profimedia.cz

Zřejmě nejdéle žil herec s tanečnicí Natty Tardivel. Seznámili se v roce 1989 a zůstali spolu až do roku 2008Foto: Profimedia.cz

Neveselé roky

V roce 1994 zemřela při požáru milovaná dcera Patricia z prvního manželství. Jeana-Paula Belmonda to velice zdrtilo a nikdy se s tím pořádně nesrovnal. O pět let později jej postihl srdeční infarkt, a to přímo na jevišti. Jenže Bébel má přece tuhý kořínek, a tak ho nedostala ani mozková příhoda v roce 2001. Od té doby se ale už nevěnuje divadlu a ve filmu se objevil pouze ve snímku „Muž a jeho pes“ (2008).

Není se čemu divit, po mrtvici byl šest dnů v kritickém stavu, ale nakonec se z toho dostal. Velký vliv na to určitě měla i jeho mladá přítelkyně Natty, která mu byla po boku a starala se o něj. Možná i proto ji posléze požádal o ruku a v roce 2002 se slavný miláček žen znovu oženil.

Foto: Profimedia.cz

Poslední vážnější vztah měl herec s modelkou Barbarou Gandolfi. Ta měla ale dosti pochybnou minulost a ukázalo se, že s někdejším sexsymbolem byla jen kvůli penězům Foto: Profimedia.cz

V roce 2003 se herec dočkal dalšího potomka – dcery, kterou pojmenovali Stella (14). Nicméně ani druhé manželství se neneslo v duchu „A žili spolu šťastně až do smrti“ a pár oznámil v roce 2008 rozchod. Brzy poté se Bébel začal na veřejnosti ukazovat s novou partnerkou, modelkou Barbarou Gandolfi (42). Časem však přišel na to, že s ním o polovinu mladší žena byla jen kvůli penězům. To ho asi z nějakých dlouhodobějších milostných pletek vyléčilo. Od té doby totiž vedle něj žádná další kráska takto dlouho vídána nebyla.

Ve kterém filmu se vám Jean-Paul Belmondo líbil nejvíce?

Reklama

Načítám