Hlavní obsah

Lekce vrstvení: Vyzkoušejte nové módní kombinace!

Foto: Greta Blumajerová

Chladné dny se vrátí. Naučte se vrstvit!Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změna šatníku nemusí spočívat jen v nákupu haldy oblečení – někdy je vše, co potřebujete, jen nápad na novou módní sestavu. Naše rada? Inspirujte se následujícími outfity a začněte experimentovat.

Článek

Výhodou vrstvení není jen extra dávka tepla, ale především rozšíření módních obzorů. Inspiraci můžete načerpat kdekoli – v kolekcích vaší oblíbené značky, na přehlídkách módních návrhářů a stejně tak i mezi následujícími tipy.

V hlavní roli šátek

Módní přísady: šaty + větší šátek + pásek

Pokud poctivě sledujete módní dění, určitě je vám tahle sestava povědomá. Obdobnou kombinaci jste mohly vidět v zimní kolekci značky Burberry, kde šátky rozhodně nehrály jen roli doplňku. Návod je přitom snadný, delší šátek (ideálně s krásným potiskem) přehoďte kolem krku a dlouhé cípy upevněte páskem. Nejlepší službu vám prokáží šaty upnutějšího střihu, fantazii se ale meze nekladou. K delším šatům se perfektně hodí bunda do pasu.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Topshop, 899 Kč), šátek (Van Graaf, 999 Kč), bunda (Van Graaf, 5399 Kč), boty (Baťa, 1599 Kč), náušnice (Lindex, 149 Kč/3 páry), kabelka (Aldo, 1299 Kč), punčocháče (C&A, 129 Kč), kožený pásek (Baťa, 649 Kč), prsten (Swarovski, info o ceně v obchodě)Foto: Greta Blumajerová

Čtyři vrstvy to jistí

Módní přísady: top + rozpínací vršek + kabát + šála + pásek

Pásek najdete i v druhé sestavě, šátek tu ale supluje teplá šála a zásadní je porozepnutý kabát, který odhaluje několik do sebe zapadajících vrstev oblečení. Na bledě modrý top jsme modelce oblékli kimonový vršek, stejně dobře vám ale poslouží i kardigan nebo cokoli rozpínacího – nejlépe v delším provedení. Pokračovali jsme s rozepnutým kabátem, teplou šálou a páskem. Stylistka všechny vrstvy sladila do tónů bledě modré a šedé.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kalhoty (Esprit, 2299 Kč), top (Lindex, 599 Kč), kimonový vršek (Lindex, 1499 Kč), boty (Aldo, 999 Kč), pásek (Promod, 699 Kč), náhrdelník (Mohito, 129 Kč), šála (Lindex, 399 Kč), náušnice (C&A, 199 Kč/3 páry)Foto: Greta Blumajerová

Kontrast délek

Módní přísady: košile + krátký rolák + vesta

Zkrácené svetry jsou už několik sezon v módě. Obavy o vaše zdraví ale nejsou na místě, crop topy totiž vypadají skvěle v kombinaci s delší košilí nebo halenkou. A když bude navíc vzorovaná, tím lépe. Chcete-li přidat ještě jednu vrstvu, sáhněte po vestě.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: rolák (Esprit, 1499 Kč), košile (Van Graaf, 1099 Kč), kabát (Pepe Jeans, 3999 Kč), boty (Marks & Spencer, 1099 Kč), kožené kalhoty (Van Graaf, 3499 Kč), vesta (F&F, 499 Kč), náušnice (Lindex, 149 Kč/3 páry), náhrdelník (Mohito, 149 Kč), kabelka (Lindex, 699 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

K nošení crop topů nepotřebujete ukázkově ploché břicho – nosí se s halenkou nebo košilí vespodFoto: archiv firem

Když dva jsou více než jeden

Módní přísady: tenký rolák + tenký kardigan

Zavzpomínejte s námi na éru twinsetů a vdechněte jim novou, modernější podobu. Navrstvit můžete dva tenké svetry (rolák a kardigan) ze stejného materiálu, v odlišných barvách. Stylistka zvolila béžovou a zelenou, která se perfektně hodí k vínové sukni. Stylově vypadá i kostkovaná šála a nápadné brýle.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: rolák (Marks & Spencer, 599 Kč), kardigan (United Colors of Benetton, 1499 Kč), sukně (Mohito, 699 Kč), punčocháče (C&A, 129 Kč), boty (Aldo, info o ceně v obchodě), šála (Van Graaf, 699 Kč), brýle (Lindex, 199 Kč), kabelka (Promod, 699 Kč), hodinky (Klenoty Aurum, 7550 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Staronový trend

Módní přísady: úzké kalhoty + šaty

Trend šatů, nošených přes kalhoty, je zpátky! Tato dvojka zářila na módních molech a vy ji můžete bez obav přenést do každodenního života. Nejlépe vypadá sestava s úzkými kalhotami a lehkými kratšími šaty. Vyzkoušet můžete i další retro trend – ledvinku. Než se začněte děsit, podívejte se, jak skvěle ta moderní koženková vypadá. Přepásat ji můžete i přes kabát.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šaty (Van Graaf, info o ceně v obchodě), kabát (Camaieu, 2199 Kč), ledvinka (Lindex, 599 Kč), boty (Baťa, 999 Kč), kalhoty (Van Graaf, 5499 Kč), klobouk (Promod, 549 Kč), prsten (Lindex, 99 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Foto: archiv firem

Klobouk je perfektní tečkou za téměř jakýmkoli outfitem!Foto: archiv firem

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Načítám