Hlavní obsah

Lenka (51) vypadala smutně a unaveně. Podívejte, jak ji změnil facelift!

Foto: Archiv

Lenka nebyla spokojená s výrazem své tváře – byl smutný a unavený. Proto vyhledala pomoc odborníkůFoto: Archiv

Reklama

Pořád slyšela, že vypadá smutně a unaveně. Nemohly za to starosti či málo spánku, ale povolená kůže na obličeji a na krku. Lenka ale vyhrála facelift a vypadá skvěle!

Článek

Jednapadesátiletá Lenka pracuje jako kadeřnice, takže je v každodenním styku s lidmi. A neustálé dotazy zákaznic, co ji trápí, jí začaly opravdu vadit. Těžko mohla vysvětlit, že nemá žádné problémy, ani není unavená, ale za její smutný výraz může povolená kůže na obličeji a spadlá víčka. Naštěstí vyhrála plastickou operaci, díky níž vypadá výborně.

Mladší a veselejší

Lenka netoužila po zásadní změně vzhledu, chtěla jen vypadat líp. „Chtěla jsem vypadat o něco mladší, nebo alespoň na svůj skutečný věk. A taky jsem doufala, že mi zákrok zvedne sebevědomí, protože toho se mi nikdy moc nedostávalo,“ říká Lenka.

Po konzultaci s plastickým chirurgem bylo rozhodnuto – Lenka se podrobí plastické operaci obličeje spojenou s operací očních víček. „Lenku trápil převis očních víček a volná kůže na obličeji a krku. Zvolil jsem tedy kombinaci dvou zákroků – plastickou operaci horních víček a facelift,“ vysvětluje plastický chirurg a primář kliniky Medicom Clinic Michal Puls.

Foto: Archiv

Plastický chirurg milé kadeřnici doporučil facelift a operaci víčekFoto: Archiv

Facelift je poměrně rozsáhlá a složitá operace, která trvá 1,5 až 2,5 hodiny. Lence chirurg odstranil kožní nadbytky u horních víček, po následném faceliftu jí z obou stran obličeje odstranil tři centimetry kůže. Jizviček se ale Lenka bát nemusela, jsou vedeny ve vlasech, okolo ušních boltců a v záhybech očních víček.

Foto: Archiv

Lenka se nebála, už jen proto, že jí odborníci vše důkladně vysvětliliFoto: Archiv

Pro ještě lepší výsledek

Při plastické operaci obličeje se ale odstraňují kožní převisy v postranních částech obličeje, ale tvář jako taková zůstává v podstatě beze změn. Proto Lenka po zákroku putovala k dermatoložce MUDr. Markétě Majerové, která se postarala o celkové omlazení tváře.

Foto: Archiv

O doladění detailů pro dokonalý výsledný efekt se postarala dermatoložkaFoto: Archiv

S pomocí kyseliny hyaluronové se tak Lenka zbavila mračivé vrásky na čele, kruhů pod očima, nosoretních vrásek, koutků a radikálních vrásek u úst. „Není to potřeba vždy, mnohdy postačí facelift. Ale například u starších žen bývají hluboko zafixované vrásky, které se takto dají odstranit či zmírnit. Je to vždy o dohodě, ale je to možnost, jak vše doladit,“ vysvětluje plastický chirurg Pavel Horyna z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Foto: Archiv

Lenka je konečně spokojená, vypadá skvěleFoto: Archiv

Nadšení

Není tedy divu, že Lenka je se svou proměnou více než spokojená. Doslova září štěstím. „Výsledek opravdu předčil moje očekávání a zejména psychicky se cítím velmi dobře,“ směje se Lenka. A bát se prý není čeho. „Bolesti se rozhodně neobávejte, ta úžasná změna stojí za to,“ říká Lenka s tím, že po čtrnácti dnech už neměla žádné omezení a zapojila se plně do běžného provozu.

Foto: Archiv

Ten rozdíl je veliký. Vlevo je Lenka před zákrokem, vpravo po němFoto: Archiv

Foto: Archiv

Jak moc jí operace pomohla, je vidět i z profiluFoto: Archiv

Foto: Archiv

Lenka se cítí úžasně a důvod je zřejmý – díky zákroku omládla minimálně o deset letFoto: Archiv

Tak co tomu říkáte? Že Lenka viditelně omládla?

Reklama

Související témata:

Načítám