Hlavní obsah
3,3
(208)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Recept inspirovaný asijskou kuchyní, který v této verzi ale není nijak pikantní, si jistě zamilují i děti. Kousky kuřete v křupavém těstíčku obaleném jemnou nasládlou omáčkou. U nás se tento recept zabydlel, vyzkoušíte ho také!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Maso
  • 230 g kuřecích prsou
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 3 špetky soli
Omáčka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 80 ml studené vody
Těstíčko
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 ks bílku
  • 80 ml studené vody
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 špetka soli
K podávání
  • 3 lžičky sezamových semínek
  • 1 ks jarní cibulky
Příloha
  • 2 sáčky jasmínové rýže
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte omáčku. V misce smíchejte sojovou omáčku, rýžový ocet, přidejte cukr, kukuřičný škrob a nakonec studenou vodu. Ruční metlou vše rozmíchejte a dejte zatím stranou. 

02.

Nyní si kuřecí prsa rozkrájejte na malé kousky a lehce je osolte. Následně připravte těstíčko. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, kukuřičný škrob, trošku prášku do pečiva, vaječný bílek, lžíci oleje, špetku soli a nakonec studenou vodu. Rovněž těstíčko vymíchejte ruční metlou.

03.

V tlustostěnném hrnci na 2 lžících oleje krátce osmahněte nasekaný stroužek česneku, zalijte ho připravenou směsí z kroku 1 a vše provařte, vznikne lepkavá omáčka. 

04.

Do woku nebo větší pánve nalijte slunečnicový olej, aby byly kousky kuřete téměř zcela ponořené. Maso přendejte do těstíčka, kousky se jím obalí, a následně je dejte smažit do rozpáleného oleje. Při smažení se k sobě jednotlivé kousky trochu přilepí, ale snadno je od sebe oddělíte vidličkou. Maso smažte z obou stran dozlatova. 

05.

Zlaté usmažené kousky přendejte do hotové omáčky, aby se jí ze všech stran obalily. Podávejte je s rýží posypané sezamovými semínky a nasekanou zelenou částí jarní cibulky.

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Patříte k milovníkům cizích kuchyní? Pak vyzkoušejte také portorické kuře s rýží nebo vepřové výpečky po mexicku.

Reklama

Související témata:

Načítám