Hlavní obsah
3,3
(178)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Řekne-li se portorická kuchyně, nejspíš si vybavíte barevná a exoticky voňavá jídla. Přesně takové je i kuře s rýží, které se šéfkuchař Marek Fichtner naučil vařit přímo od tamního kuchaře. A to vám také připravil v pořadu Atlas chutí na Stream.cz.

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuře
  • 1 kg horních kuřecích stehen
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 150 g oliv černých
  • 50 g kaparů
  • 350 g sterilovaných rajčat
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1/2 stonku řapíkatého celeru
  • 500 g dlouhozrnné rýže
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 1 ks citronu
  • 5 g soli a pepře
Sofrito
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zelené papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 ks červené papriky
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup:

01.

V kastrolu opečte osolená a opepřená kuřecí horní stehna na oleji dozlatova. Vyndejte je a odložte stranou.

02.

Do hrnce přidejte nadrobno nakrájený česnek, cibuli, olivy, kapary, sterilovaná rajčata, kmín a řapíkatý celer. Orestujte. 

03.

Mezitím si připravte sofrito – všechny ingredience rozmixujte v mixéru na pastu. 

04.

Do hrnce s orestovanou zeleninou přidejte 125 g sofrita a znovu restujte.

05.

Do směsi vložte maso a přidejte propláchnutou a okapanou rýži. Zalijte vývarem, dochuťte solí podle potřeby a promíchejte. Urovnejte a přiveďte k varu.

06.

Vložte do trouby na 40 minut při teplotě 180 stupňů.

07.

Servírujte ozdobené koriandrem a s klínky citronu.

Máte chuť? Pak si tohle vynikající jídlo připravte podle videoreceptu, který najdete zde.

Reklama

Načítám