Hlavní obsah

Portorické kuře s rýží

Hodnocení:
(163)
Foto: Stream.cz
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Řekne-li se portorická kuchyně, nejspíš si vybavíte barevná a exoticky voňavá jídla. Přesně takové je i kuře s rýží, které se šéfkuchař Marek Fichtner naučil vařit přímo od tamního kuchaře. A to vám také dnes připraví v pořadu Atlas chutí na Stream.cz.

Ingredience pro:
4 porce
Na kuře
  • 1 kg horních kuřecích stehen
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 150 g oliv zelených bez pecky
  • 50 g kaparů
  • 350 g krájených rajčat z plechovky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/2 řapíkatého celeru
  • 500 g dlouhozrnné rýže
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 1 citron
  • sůl a pepř
Na sofrito
  • 1 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 červené papriky
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup:

Krok 1: V kastrolu opečte osolená a opepřená kuřecí horní stehna na oleji dozlatova. Vyndejte je a odložte stranou.

Krok 2: Do hrnce přidejte nadrobno nakrájený česnek, cibuli, olivy, kapary, sterilovaná rajčata, kmín a řapíkatý celer. Orestujte. 

Krok 3: Mezitím si připravte sofrito – všechny ingredience rozmixujte v mixéru na pastu. 

Krok 4: Do hrnce s orestovanou zeleninou přidejte 125 g sofrita a znovu restujte.

Krok 5: Do směsi vložte maso a přidejte propláchnutou a okapanou rýži. Zalijte vývarem, dochuťte solí podle potřeby a promíchejte. Urovnejte a přiveďte k varu.

Krok 6: Vložte do trouby na 40 minut při teplotě 180 stupňů.

Krok 7: Servírujte ozdobené koriandrem a s klínky citronu.

Máte chuť? Pak si tohle vynikající jídlo připravte podle videoreceptu, který najdete zde.

ynezorPumanzeSaNyknalC