Hlavní obsah

Letní boty na klínku: Zn.: do 1000 Kč

Foto: Thinkstock

Boty na klínku se vám vyplatí zejména ve městěFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete nosit podpatky, ale zároveň upřednostňujete pohodlnou obuv? Žádný problém. S botami na klínku můžete skloubit obojí. A proto vám dnes přinášíme velký výběr modelů z letních výprodejů, které pořídíte do tisícovky.

Článek

Léto už se přehouplo do druhé poloviny a obchody zahájily poslední výprodeje před novými zásobami podzimních kolekcí. Nyní tak při troše štěstí můžete pořídit levné botičky, které ještě stihnete unosit, ale vydrží vám jistě i na další sezonu. Takže pokud ještě stále nemáte v letním botníku lodičky na klínku, je nejvyšší čas si nějaké pořídit.

Klínky z korku i plastu

Klínky vám oproti „jehlám“ zajistí při chůzi větší stabilitu, přestože občas mohou být také hodně vysoké. Zláště, pokud se spojí s platformou, která vás dokáže vyvýšit ještě o pár centimetrů. To ale může přijít vhod ženám s malou postavou. A i pokud máte pár kilo navíc, platforma perfektně rozloží vaši váhu po celé ploše bot. Takže, už víte, že to s vysokými podpatky jde pohodlně?

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Deichmann 699 Kč, 549 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 599 Kč, Asos 750 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Crocs 800 Kč, 600 KčFoto: archiv firmy

Co se materiálu týče, tak nejvíce letí klínky korkové, provázkové, ale i gumové. Zajímavě vypadají i s barevným potiskem či imitací dřeva. Výběr je na vás. Poradíme však, že korkové nejlépe unosíte v kombinaci s denimem, textilní mají své kouzlo v námořnických barvách a s gumovými vyzrajete na jejich praktickou údržbu.

Univerzální bota k džínám i k sukni

Jak kombinovat tu správnou obuv s garderobou, už jsme se snažili přiblížit v našich článcích: Módní rádce: Co si obout ke kraťasům?a Boty a sukně: Jak je kombinovat? Hledáte-li ovšem něco univerzálního, se sportovně elegantními lodičkami na klínku chybu neuděláte. Jednou je obujete k sukni, podruhé s nimi naděláte parádu společně s džínovými kraťasy či minisukní. Na léto jsou praktičtější s otevřenou špičkou nebo zcela páskové.

Foto: Halens

Sandálky na klínku se hodí jak k šatům a úzkým kalhotám nad kotníky,…Foto: Halens

Foto: Halens

…tak i k ležérním „pumpkám“ a k suknímFoto: Halens

Foto: Asos

In je šněrování i pásky kolem kotníkůFoto: Asos

Nebojte se výrazných barev ani potisků

Jednobarevné i vícebarevné, s potiskem květin či zvířecích vzorů nebo s aplikací kamínků a kovových cvočků. Přesně takové veselé modely se hodí k letním trendům, a vy se jich nevzdávejte jen proto, že se bojíte, aby na vás ostatní nekoukali jak na blázna. Prostě se odvažte, a oživte váš jednoduchý outfit do práce i na rande. A jste-li majitelkou gazelích nožek se štíhlými kotníky, doporučujeme je zvýraznit sandálky na klínku se stuhou na zavazování třeba až na lýtka. Uvidíte, že budou působit opravdu sexy.

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Zara 999 Kč, 599 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 299 Kč, bonprix 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 450 Kč, Baťa 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 750 Kč, Baťa 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 499 Kč, Deichmann 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Deichmann 549 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Baťa 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 599 Kč, bonprix 399 KčFoto: archiv firem

Sázka na jistotu: Jednoduchá elegance

Neholdujete-li pestrým barvám a příliš nápadným aplikacím, vsaďte na klasiku. Černá barva a odstíny hnědé i béžové se hodí pro každou příležitost. Stačí i nejjednodušší kombinace obyčejných džínů a bílého trička. Tyhle kousky však nechají vyniknout zejména business looku, kde je uplatníte jak k pouzdrové sukni, tak ke kalhotovému kostýmku.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Deichmann 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 390 Kč, Asos 990 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 199 Kč, Deichmann 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Deichmann 599 KčFoto: archiv firmy

Také nosíte boty na klínku, nebo si po přečtení dnešního článku vyrazíte hned jedny koupit? Každopádně nám o nich nezapomeňte napsat do diskuse.

Reklama

Související témata:

Načítám