Hlavní obsah

Letní dekorace? Z klobouku i zmrzliny!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřebujete vyzdobit balkón či zahradu před grilovačkou a chcete dekorace, které budou vyloženě symbolizovat léto? Pak pro vás máme pár tipů!

Článek

Co je pro vás typicky letní věc? Je to krásně zralý meloun, zmrzlina, nebo pár mušliček a kamínků od moře? Všechny zmíněné symboly dovolené a pohody můžete využít při výrobě následujících dekorací. Je toho ale více!

Zmrzlina, která se nerozteče

Kornouty jsou vyrobeny z tvrdšího barevného papíru, který jen stočíte a následně slepíte nebo secvaknete kancelářskou sešívačkou. Můžete na něj tužkou namalovat mřížku, která připomíná strukturu oplatky. Kopeček zmrzliny (skvělou zmrzlinu vyrobíte i doma) je bambulka z vlny – doporučujeme „sladké“ odstíny. Třešničkou na zmrzlině je pak mini bambulka (zde návod, jak si ji vyrobit). Kopeček zmrzliny je dobré do kornoutku vlepit tavnou pistolí. To samé udělejte u třešničky. Jednotlivé kornouty pak můžete navléknout na pevnější a dostatečně dlouhou nit za pomoci jehly, asi jako kdybyste navlékali korále.

Foto: Greta Blumajerová

Zmrzlinovou girlandou můžete ozdobit slunečník, ale skvěle vypadá i na větvích stromu, pod který dáte stůl s pohoštěnímFoto: Greta Blumajerová

Melounová váza

Meloun nemusíte porcovat pouze tak, že jej nakrájíte na kousky (a jestli ano, pak poradíme jak to udělat správně) – můžete z něj odříznout špičku a vydlabat červenou dužninu, ze které lze připravit naprosto skvělý letní drink, například mojito.

Menší vydlabaný meloun se vyloženě nabízí jako váza či obal na vázu – můžete do něj vložit sklenici s vodou, ale klidně ho rovnou vodou naplňte. Dobře se hodí ke květům muškátu.

Foto: Greta Blumajerová

Jestli víte, že meloun sníte celý, nekrájejte ho, vydlabejte a využijte jako vázuFoto: Greta Blumajerová

Karafiátovou, nebo levandulovou?

Koupili jste kornouty na zmrzlinu a máte jich pár navíc? Vložte do nich kousek aranžovací hmoty zabalené do alobalu nebo potravinové fólie a hmotu pak namočte. Do ní pak zapíchněte karafiát, růži nebo několik květů levandule. Na letní party se taková vázička vyloženě hodí.

Foto: Greta Blumajerová

Místo kopečku zmrzliny usaďte do kornoutu květinyFoto: Greta Blumajerová

Moře ve sklenici

Z velké sklenice od zavařeniny (jejich využití na dekorace je bohaté), ale klidně i čiré vázy, můžete vyrobit malé moře. Není k tomu potřeba moc – pár kamínků a mušliček na dno, voda a permanentním fixem namalované rybky. No a loďka ze zátek od vína? Tu můžete vyrobit klidně dodatečně, až po prvním přípitku.

Foto: Greta Blumajerová

Pár kamínků a mušliček z dovolené udělá parádu v malém soukromém mořiFoto: Greta Blumajerová

Věnec plný větrníků

Z barevného papíru můžete vyrobit malé větrníčky, kterými pokryjete celý korpus věnce. Stačí nastřihat čtverce, v rozích po úhlopříčkách je nastřihnout, rohy ohnout ke středu – ostatně poradí vám grafika.

Foto: Blog Nápady pro Aničku

Foto: Blog Nápady pro Aničku

Větrníčky uprostřed spíchněte delším špendlíkem s ozdobnou hlavičkou nebo si vyrobte ze silnějšího drátku tyčku s očkem na konci – v obou případech je jimi připíchněte ke korpusu. Pro efekt můžete některé tyčky udělat tak dlouhé, aby se i po zapíchnutí mohl větrníček otáčet.

Foto: Greta Blumajerová

Barevné větrníčky jsou symbolem teplého letního vánku, který vám dovede zpříjemnit i ty nejparnější dnyFoto: Greta Blumajerová

Léto v klobouku

Hosty vaší zahradní slavnosti nemusí vítat jen letní věnec  na dveřích, můžete pro tentokrát nazdobit třeba slamák. Sám o sobě je symbolem léta, ale když projdete zahrádku, najdete na ní jistě dost květin, které pak stačí jen tavnou pistolí nalepit kolem střechy klobouku. Můžete samozřejmě použít i květiny umělé. To vás sice vyjde dráž, ale zase vám paráda déle vydrží.

Foto: Greta Blumajerová

Udělali jste si do oblíbeného slamáku díru a hrozí, že ho budete muset vyhodit? To rozhodně nedělejte, protože se bude hodit jako základ zajímavé dekoraceFoto: Greta Blumajerová

K výrobě dekorací můžete využít i oblíbenou květinu ze zahrádky – nevěstin závoj.

Reklama

Načítám