Hlavní obsah

Nevěstin závoj v hlavní roli: Ozdobí romantické dekorace!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Plánujete svatbu na zahradě, louce nebo i u rybníka, a to v oblíbeném boho stylu? Pak by se vám mohly zalíbit naše romantické dekorace s nevěstiným závojem v hlavní roli. Ozdobí dveře domu, oltář i hostinu. A zvládnete je vyrobit sami.

Článek

Hodí se do svatebních i romantických kytic a nyní ho seženete v každém květinářství. Řeč je o drobných bílých kvítcích, které se jmenují šater latnatý, přezdívaný nevěstin závoj. Právě tuto oblíbenou květinu jsme využili při tvorbě následujících dekorací. Také chystáte svatbu v boho stylu?

Něžný věneček

Základem tohoto věnečku je proutěný korpus, ale je celkem jedno, jaký zvolíte. (Základ lze vyrobit i z trávy.) Důležité je, abyste jej dostatečně obalili větvičkami nevěstina závoje – můžete ho do věnečku zapíchat, případně připevnit jemnou nitkou či mašličkou. My jsme část věnce ještě polepili květinovou stuhou a umělými kvítky.

Foto: Tomáš Rubín

Věneček ozdobí dveře domu nebo místnost, v níž bude svatební hostinaFoto: Tomáš Rubín

Bílá klícka plná květin

Kovová dekorační klícka se prodává v hobbymarketech i v odděleních bytových doplňků za pár korun. Horní kopule je otvírací, a tak není problém klícku naplnit jakýmikoli květy. Na dno vložte kousek mokré aranžovací hmoty a překryjte ji zeleným sisalovým vláknem. Do hmoty zapíchejte větvičky nevěstina závoje a klidně přidejte i růže, drobné karafiátky či pivoňky.

Foto: Tomáš Rubín

Rozkvetlá klícka vypadá velice decentně a neotřeleFoto: Tomáš Rubín

S perličkami, kamínky a pískem

Stůl pro svatební hostinu i piknik může ozdobit rozkvetlá sklenička na víno. Stačí do ní vložit mokrou aranžovací hmotu a zasypat ji perličkami, různými ozdobnými kamínky nebo dekoračním pískem. Pak už jen do připravené sklenice zapíchejte květiny podle fantazie.

Foto: Tomáš Rubín

Skleničky na víno lze využít i k letním slavnostním dekoracímFoto: Tomáš Rubín

Z vyšívacího kruhu

Dřevěný vyšívací kruh lze proměnit v krásný věneček na zeď, branku i do okna. Tentokrát jsme nevěstin závoj zkombinovali s růží a umělým eukalyptem.

Foto: Tomáš Rubín

Tato dekorace je hotová za pár minut a vydrží celé léto jako vzpomínka na velký denFoto: Tomáš Rubín

Snadné rozkvetlé srdce

Nejjednodušší dekorace, kterou zvládnou i ti nezruční, je rozkvetlé srdce. Proutěný korpus seženete v hobbymarketech i obchodech s bytovými dekoracemi. Pak už jen stačí do něj zastrkat větvičky nevěstina závoje a máte hotovo – a navíc bude ozdoba vypadat dobře, i když uschne.

Foto: Tomáš Rubín

Srdce na zavěšení zvládne vytvořit hravě každýFoto: Tomáš Rubín

Další svatební dekoraci můžete vytvořit třeba z hula hoop obruče.

Reklama

Související témata:

Načítám