Hlavní obsah

Letní klobouk nejen na okrasu: Známe 3 důvody, proč ho nosit

Foto: Mizin Roman, Shutterstock.com

Foto: Mizin Roman, Shutterstock.com

Reklama

Máte pocit, že vám žádný klobouk nesluší? Omyl, jen jste nenarazili na ten správný. Nevzdávejte se a zkuste se ještě jednou pustit do výběru. Získáte nejen slušivý, ale i praktický doplněk letní výbavy. Připravili jsme pro vás pár aktuálních tipů z obchodů – a některé už najdete ve slevách.

Článek

Letní klobouk či slamák rozhodně nezatracujte a už vůbec nepodceňujte. Nejenže v něm budete vypadat stylově a šik, ale především vám poslouží jako praktický pomocník. Mnohdy také skvěle doladí vaše letní outfity a bude pasovat například k batikovaným šatům či trendy kouskům v námořnickém stylu. A nejvíc ho oceníte v pořádných vedrech. Ještě s pořízením klobouku váháte? Tyhle tři důvody vás přesvědčí!

1. Ochrání před sluncem

Je nad slunce jasné, že v létě slouží klobouk ze všeho nejvíc jako ochrana hlavy před vysokými teplotami a paprsky. Měl by proto patřit k nejnutnější výbavě nejen u moře, ale i na výletech do přírody, při koupání a slunění u rybníků nebo při zahradničení na chalupě.

Uchrání vás jak před úpalem i úžehem, tak před spálením pěšinky (u mužů i pleše), jejíž ochranu mnozí podceňují. Také skvěle zastíní obličej, zátylek, uši i dekolt – záleží, jak širokou krempu zvolíte. Při sportu vám bude asi víc vyhovovat kšiltovka, protože lépe drží. Pak si ale určitě namažte opalovacím krémem nechráněné části hlavy a krku. (Nezapomínejte, že UV paprsky způsobují předčasné vrásky a navíc poškozují imunitu.)

2. Lépe uvidíte

Klobouky jsou ideální i na dovolenou u moře, kde bývá ostřejší světlo kvůli odrazu paprsků o vodu i silnějšímu slunečnímu záření. Pokrývku hlavy proto doplňte slunečními brýlemi, abyste nemuseli neustále mhouřit oči – jinak budou později zarudlé a unavené.

3. Zachrání rozfoukaný účes

Moře, vítr i písek. To jsou nepřátelé stylového účesu. Vadí vám zplihlé vlasy od potu a vody? Vsaďte na trendy klobouk – budete vypadat šik i s rozfoukanou či ne zcela dokonale upravenou kšticí. Tak který model si vyberete?

Barevný klobouk

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tonak, 2600 Kč; Zara, 599 KčFoto: Archiv firem

S širokou krempou

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tonak, 2400 Kč; H&M, 499 KčFoto: Archiv firem

Model typu bucket

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 350 Kč (před slevou 699 Kč); Haily’s (prodává Answear), 199 Kč (před slevou 249 Kč)Foto: Archiv firem

S nápisem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Vemzu, 245 Kč (před slevou 490 Kč); Tom Joule (prodává Zoot), 949 KčFoto: Archiv firem

Ozdobený šátkem i šňůrkou

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mint&berry (prodává Zalando), 390 Kč (před slevou 480 Kč); s.Oliver, 699 KčFoto: Archiv firem

Před sluncem se chraňte i opalovacími krémy anebo letním make-upem.

Reklama

Související témata:

Načítám