Hlavní obsah

Letní sexuální trapasy a nehody. Co se vám může stát?

Foto: thinkstock

Dovolená svádí k nevšedním zážitkům. Buďte ale obezřetní!Foto: thinkstock

Reklama

V létě sílí milostné chutě. Taky zasněně vzpomínáte na nevšední intimní zážitky? A víte, že letní milování není bez rizika? Co všechno se během prázdnin a dovolené mohlo při laškování stát i vám?

Článek

„Díky cestování a dovolené se lidé vymaňují z běžných rutin a zažívají mnoho nových věcí, včetně sexuálních dobrodružství,“ říká April Masini, americká odbornice na vztahy. Jenže neopatrnost vám letní milování může znepříjemnit, nebo vás dokonce vehnat do rukou lékařů či policistů!

Ztracené kondomy

Sex v přírodě či na neobvyklých místech je tak vzrušující, jenže... „Již řadu let praktikuji dovolenkový sex, proč to nepřiznat? Každé léto jiná destinace, jiný milenec, jiné zážitky," otevřeně se svěřuje třiatřicetiletá Lída. „Ten poslední byl plavčík. Milovali jsme se v převlékací kabince na pláži, jenže on byl tak nervózní, že nás někdo přistihne, že jakmile uslyšel hlas nějaké ženy, ochabnul a vytáhnul penis ven. Kondom ale ve mně zůstal! A vytáhněte si ho, když si nemůžete lehnout na záda, roztáhnout nohy a lépe vidět! Bojovali jsme s tím několik minut, pak jsem poníženě musela požádat kamarádku na pokoji. Trapas!"

Foto: isifa

Ehm, moc nám to tentokrát nevyšlo, že?Foto: isifa

Rychle a zběsile

Nově nabytá svoboda, euforie a pocit neomezených možností je podhoubím pro sexuální úrazy. Milování na pláži při západu slunce? Rychlovka v autě? Většinou se snažíte sex uspíšit, aby vás nikdo neviděl. Výsledkem může být pěkná bolístka typu natrhnutí uzdičky nebo rovnou zlomenina penisu, respektive prasknutí vazivového pouzdra topořivého tělesa. Jak to poznáte? Když je vztyčený penis ohnutý násilím, většinou ho doprovází praskavý zvuk. A pozor, hrozí trvalé poškození!

Suchá jízda

Debby Herbenick, vědecká pracovnice z Indiana University, říká, že ani nasucho to nepůjde. Sex ve sprchách, v moři, bazénech a vířivkách souvisí s nedostatečným zvlhčením. „Podráždění a malé trhlinky v pochvě se mohou objevit při energickém či drsném sexu bez dostatku lubrikace,“ říká odbornice s tím, že ženy často necítí žádnou bolest přímo při milování, ale až později, neboť vzrušení je k bolesti tolerantní.

„V případě, že jsou oděrky značné a krvácejí, měla by žena vyhledat lékařskou pomoc, aby se zabránilo infekci.“ Totéž platí i v případě, že se vám písek z pláže dostane do rozkroku. „Drhne to, pálí a svědí. Na sex jsme mohli celou dovolenou zapomenout,“ svěřuje se šestadvacetiletá Marika zklamaná nehodou ve Španělsku. Nicméně, u moře i bez moře, nehody se stávají všude!

Foto: thinkstock

I sex na veřejnosti má svá rizikaFoto: thinkstock

Sex na veřejnosti

Myslíte, že si během babího léta užijete milování na břehu vodní nádrže nebo rozšafně partnerovi nastavíte klín pod širým nebem na některém z hudebních festivalů, kterých nás koncem srpna čeká ještě několik? Když vás nikdo „neudá“, je to prima. Podle portálu Právní linka a právních předpisů platných od listopadu loňského roku se však dopouštíte přestupku proti veřejnému pořádku, který může být „ohodnocen“ pěti tisícovkami pokuty, překvalifikováním na trestný čin výtržnictví, za což hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Minimalizování škod

Právně i zdravotně budete čistí jen s jednou radou. „Většina bezpečnostních tipů jsou jen o používání zdravého rozumu,“ říká Machelle Seibel, profesor porodnictví a gynekologie na University of Massachusetts Medical School s tím, že jen proto, že je něco zábavné, neznamená, že je to „bez následků“. Čili buďte prozíraví, jen tak si váš romantický večer nebo dovolená s partnerem nevyžádá zásah nikoho v bílém plášti ani uniformě.

A co se na dovolené stalo vám?

Reklama

Načítám