Hlavní obsah

Léto v černé! Jak v létě nosit nejoblíbenější barvu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Černá je jedna z nejoblíbenějších barev, vůči které však panuje mnoho předsudků. Pojďme zbořit jeden z mýtů – přesněji ten, že to není vůbec letní odstín a měly bychom si ho schovat až na podzim.

Článek

Černá je stylová, minimalistická a slušivá. Celý módní svět na ni pěje ódy už několik desetiletí. S příchodem jara a teplých dnů se člověk sice najednou chce halit do jemných světlých pastelů nebo výrazných šťavnatých barev, ale přiznejte si: celou sezonu to vydržet prostě nejde. Právě v takových chvílích přichází hvězdný čas černé.

Aby se vás však okolí neptalo, jestli se něco nestalo či zda se cítíte dobře, řiďte se jen několika jednoduchými triky.

Vhodný materiál

Do letního parna vybírejte lehké a vzdušné materiály, které dokáže rozhoupat i ten nejjemnější závan větru. Perfektně chladí hedvábí, ale příjemně vám bude i v saténu, tylu, šifonu, bavlně i bavlněné krajce. Jestli je léto studenější nebo proměnlivé jako letos, určitě nezahazujte příležitost „vyvětrat“ svou oblíbenou koženou sukni nebo i kousky z denimu. Ve spojení s lehkými látkami vyjmenovanými výše budou vypadat opravdu senzačně.

Foto: Profimedia.cz

Na foto: Nechte své tělo volně dýchat. Kromě lehkých látek to také chce správné střihy: nejvhodnější jsou širší a oversized kousky, které vás nebudou nikdy obepínat nebo škrtitFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto: Díky podnebí, v jakém žijeme, máme skvělou příležitost vystřídat mnoho různých kombinací. Overal s širšími nohavicemi je ideální do horka, koženou sukni s trikem nebo mikinou zas unosíte, když se ochladíFoto: Profimedia.cz

Ukažte kůži

Seberte všechnu svou odvahu a vsaďte na průhlednost. I „total black look“ se dá v létě bez problému nosit, ale zatímco v chladných měsících se nikdo nebude divit, že jste zahalená od uší až ke kotníkům, teď to bude vypadat nepatřičně, nemluvě o tom, že vám bude pořádné horko. Proto je nyní ta pravá chvíle na jemné síťované topy, poloprůhledné halenky a šaty. Tyto modely odlehčí outfit tím, že předvedou kus kůže, a vy díky tomu nebudete vypadat jako černý sloup.

Jestli na to nemáte formu nebo vám to nedovoluje dress code, můžete si pod tyto kousky vzít jednoduché tílko, které toho odhalí méně. Anebo vsaďte na klasiku – minidélku a výstřih. Jen tyto dva prvky nespojujte v jednom looku. Když ukážete nohy, výstřih by měl být minimální a je fajn, jsou-li alespoň částečně zakryté i ruce. Chcete-li odhalit paže a vzít si hlubší výstřih, volte delší spodní část oděvu. Jedině tak bude vaše kombinace vyvážená a harmonická.

Foto: Shutterstock.com

Na foto: Odvážným štěstí přeje! Nebojte se průhlednosti, a jestli jste přeci jen stydlivější typ, dá se to vyřešit spodničkou pod šaty nebo jednoduchým černým tílkemFoto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com, Profimedia.cz

Na foto: Myslete na celkovou vyváženost outfitů. Až moc nahé kůže působí lacině. Odhalená by měla být buď horní část těla, nebo dolní. Obě najednou určitě ne!Foto: Shutterstock.com, Profimedia.cz

Síla detailů

U jednobarevných kombinací jsou výrazné doplňky must-have. Kabelky, boty, šperky i brýle, s tím vším si můžete pěkně vyhrát a doladit svůj model k dokonalosti. To, jestli dáte přednost drsnějšímu rockovému stylu, eleganci a uhlazenosti, zdobnosti a okázalosti, nebo čistému minimalismu, je pak už jen na vaší fantazii a náladě.

Jaký je váš vztah k černé barvě a nosíte ji i v létě?

Reklama

Načítám