Hlavní obsah

Léto v kalhotách: Jaké se nejvíce nosí a co se k nim hodí?

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechcete se ani v létě vzdávat oblíbených kalhot? Pak jste na správné adrese. Dnešní módní tipy se totiž budou týkat právě jich. Jaké střihy jsou momentálně v kurzu a s kterými kousky vytvoříte ty nejzajímavější kombinace?

Článek

Neprodyšných materiálů, ve kterých byste se necítily komfortně, se rozhodně nemusíte bát. Ve většině letních kolekcí totiž najdete lehké kalhoty, které na těle stěží ucítíte. A nezklamou vás ani po módní stránce. Hledáte-li inspiraci pro jejich nošení, prohlédněte si kombinace, které pro vás poskládala stylistka Irena Vokrojová.

Kalhoty, které klamou vzhledem

Jsou to kalhoty, nebo sukně? Když budete zrovna jen tak postávat, okolí bude možná tipovat spíše variantu číslo dvě. Kalhotové sukně bodují už několikátou sezonu a zdá se, že ani protentokrát nehodlají svět módy opouštět. Máte strach ze zkrácených délek nohavic, které někdy umějí opticky zmenšit postavu? Vyberte si kalhoty do pasu a vršek nezapomeňte zastrčit. Pokud se vám pas ukazovat nechce, můžete jen vyměnit obuv – místo placek volte alespoň nižší podpatek a ideálně otevřené boty (více holé kůže opticky pomůže).

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: triko (United Colors of Benetton, 1099 Kč), kalhoty (United Colors of Benetton, 1299 Kč), kabelka (Tezyo, 1672 Kč), sluneční brýle (Mango, 499 Kč), náramky (Glamstones Lucie Trnková, od 2500 Kč za kus podle typu kamenů, přesná cena na vyžádání u designérky), tenisky (Tezyo, 2152 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Pohodlí zaručeno!

Velké využití najdete i pro ležérní kalhoty s lampasy, které se dají párovat se stejně laděnými i kontrastně elegantními prvky. Je jen na vás, chcete-li jejich styl udržet, anebo celek rády povýšíte. Se zajímavou košilí nebo halenkou vytvoříte perfektní kombinaci, ve které můžete vyrazit třeba i do práce. A podpatky klidně nechte doma.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kalhoty (H&M, 599 Kč), košile (United Colors of Benetton, 1299 Kč), čepice (H&M, 349 Kč), sluneční brýle (Tezyo, 245 Kč), kabelka (Matt & Nat, prodává Urbanlux, 3190 Kč), boty (Marks & Spencer, 499 Kč), náramky (Lesvar, 890 Kč za kus), náušnice (Lesvar, 890 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Zapojte do hry plavky

Většina lehčích kalhot se může chlubit širšími nohavicemi, které si perfektně rozumějí s užšími horními díly. S trochou odvahy (a vhodnou příležitostí) můžete místo běžného topu zvolit oblíbené celkové plavky, které vytvoří úplně stejný dojem jako body. Stydlivky mohou přes plavky přehodit klasickou košili a nechat ji porozepnutou.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: plavky (F&F, 599 Kč), kalhoty (H&M, 1299 Kč), pantofle (F&F, 449 Kč), klobouk (Marks & Spencer, 249 Kč), kožený batoh (Gino Rossi, 3710 Kč), náušnice (Mango, 399 Kč), náramky (Lindex, 199 Kč za kus)Foto: Greta Blumajerová

Na vlně trendů

Pokud sledujete naši módní rubriku pravidelně, určitě víte, že proužky na všechny způsoby patří k hitům sezony. A nosit je můžete i na kalhotách. Výrazná barevná varianta se spokojí se střízlivějším vrškem, stejně tak si ale můžete samozřejmě pořídit kalhoty v decentnějším provedení. Vybírat je určitě z čeho.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kalhoty (Lindex, 799 Kč), top (COS, 1599 Kč), kabelka (Tezyo, 1432 Kč), pantofle (Mango, 599 Kč), náušnice (Dyrberg/Kern, 4199 Kč), kšilt (Lindex, 349 Kč), prsteny (Lindex, 99 Kč za set)Foto: Greta Blumajerová

Nohavice XXL

Jste na nošení volnějších kalhot zvyklé a máte pocit, že vám tyto střihy svědčí? Zkuste přejít k nepřehlédnutelným širokým nohavicím. Výrazný kousek navíc můžete využít i coby večírkový. Stylistka Irena Vokrojová kalhoty doplnila děrovaným svetříkem padajícím z ramene, pod který můžete obléknout oblíbený vršek od plavek.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: kalhoty (COS, 2499 Kč), horní díl plavek (COS, 999 Kč), svetr (Mango, 299 Kč), náušnice (Mango, 89 Kč), prsteny (H&M, 30 Kč za set), kabelka (French Connection, 2499 Kč), sluneční brýle (Teyzo, 245 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 2650 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Náš tým a poděkování  

  • Modelka - Nina Nagyová (Czechoslovak Models)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Linda Chudomelová
  • Kukuřičné bludiště Kukuřičáci - Dukelských hrdinů, Rakovník, kukuricaci.cz

Nosíte v létě kalhoty, nebo se jim až do nástupu podzimu vyhýbáte? 

Reklama

Načítám