Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

V létě je třeba využít každého pěkného dne a proto jsme na červenec, po květnovém grilování a červnovém pikniku, naplánovali zahradní slavnost. Co podávat na uvítanou? Limonádu!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 skleniček
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 l vody
  • 2 lžíce levandule
  • 4 ks citronu
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Hrnek vody přiveďte spolu s cukrem k varu, přidejte levanduli, chvilku povařte a nechte 15 minut louhovat.

02.

Přeceďte a přidejte další 3 hrnky vody, šťávu z 2–3 citronů a nechte vychladnout nebo přelijte přes led rovnou do sklenic. Můžete ještě ozdobit plátky citronu a snítkami levandule.

Tip

Stejným způsobem můžete domácí limonádu připravit i z rozmarýnu, tymiánu nebo čerstvého zázvoru.

Související témata:

Načítám