Hlavní obsah

Líbací manuál: Jak v partnerovi probudit slast a vášeň? Vyjádřete ji ústy!

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Polibky miluje snad úplně každý. Soustřeďte se ale i na jiné partie, než jsou rty!Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Polibky? Jsou nyní velmi, velmi důležité! Prolíbejte se s jejich pomocí ke slasti i zdraví. Pokud ale nevíte, kam partnerovi „věnovat“ ten první, držte se líbacího manuálu!

Článek

Polibek. Je to pravděpodobně to první, co v životě zažijete, když vám matka na porodním sále vyjádří lásku. A koloběh je odstartován. Pusa ve školce, na první schůzce, během svatebního obřadu, na rozloučenou…

Líbání je odpradávna magické a silné. Vždyť i americká profesorka gynekologie a psychiatrie Laura Berman tvrdí, že polibky pomáhají lidem najít pravého partnera. Jakmile totiž spojíte svoje rty s jeho, ihned víte, zda to je, či není ono. A co když už protějšek máte? V líbání nepřestávejte!

Roztoužení i zdraví – oba

„Při polibcích se lidský organismus dostane do přímého kontaktu s celou řadou bakterií, a právě díky tomu dokáže postupně posilovat odolnost proti podobným druhům,” uvedla pro portál Fox News zmíněná odbornice. Imunita tedy zaručena. A samozřejmě i slast, pokud se od úst přesunete i na další místa milencova těla, která si taktéž žádají vaši pozornost. Vědu v tom rozhodně nehledejte.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Šíje, obliny bříška, podkolenní jamky... Míst, kterým není věnována každodenní pozornost, najdete na partnerově nebo partnerčině těle dostatekFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Jakmile máte možnost, udělejte si s partnerem čas jen sami pro sebe, posaďte se někam do ústraní, vypněte telefon, zapalte svíčky nebo vonné tyčinky, popřípadě si na dosah připravte nějaké pochoutky, které se dají pokládat na nahé tělo, sbírat rty nebo odebírat jazykem (ale není to podmínka!). Základem je soustředit se na opomíjené oblasti. A ten nejlepší postup?

Probuzení milionů nervových zakončení

„Rukama zlehka přejeďte po místech, která se chystáte líbat. Obzvláště citlivá a vnímavá jsou záda a hýždě,“ doporučuje britská sexuální poradkyně a spisovatelka Linda Sonntag, která napsala několik chlípných příruček pro páry, včetně Senzačního sexu.

„Polibte svého milého či milou na šíji a pomalu se po zádech suňte stále níž. Naplno do líbání zapojte své rty, jazyk a nos. Svého partnera jemně olizujte a šetrně oždibujte ústy, nosem jej opatrně očichávejte. Vdechujte pach partnerova těla,“ radí odbornice, která též doporučuje věnovat pozornost odezvám milencova těla. Z jeho reakcí si zapamatujte ty části těla, které jsou obzvláště vnímavé a citlivé.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Hledejte erotogenní zóny. Ne každý je má na stejných místechFoto: nd3000, Shutterstock.com

Jak vypadá smyslné potěšení?

Vyhněte se oblastem, kterým se věnujete nejčastěji či obvykle, a hýčkejte právě ona místa, kterých se za běžných okolností ve všedním životě dotýká málokdo – vnitřní strana stehen, podkolenní jamky, obliny bříška, horní část paží, uši. Teprve pak můžete přejít i na choulostivější oblasti, přičemž podle Lindy Sonntag neexistují zapovězené lokality. Chce to jen vysledovat ty „správné“.

Všechno má svůj čas

„Mužům i ženám je příjemné, když je někdo olizuje, saje či líbá na prsních bradavkách. Líbání po celém těle je cestou důvěrností, díky níž se můžete spojit s vnitřním já milované osoby, cestou, která vám může být i sama o sobě dostatečnou odměnou. À propos, líbání po těle je dokonalou předehrou pro orální sex,“ uzavírá poradkyně.

Spojení úst a genitálií však sice může být jakýmsi vyvrcholením předehry nebo líbacích hrátek, nicméně očekávání bývá neméně vzrušující. Právě proto si užívejte i samotný proces. Koneckonců, rty, jazyk i celá ústa vysílají nejprve do pokožky, a až poté i do pohlavního ústrojí erotické signály. A když se k tomu ještě přidají ony zdravotní výhody líbání, není na co čekat. Vlastně, pravdu? Začněte, kde chcete, ale hlavně už neotálejte. Lepší zábavu na podzim budete hledat jen velmi těžko.

Tak co, užíváte si líbání?

Reklama

Načítám