Hlavní obsah

Líbí se vám náramky z minerálů? Víme, podle čeho vybírat!

Foto: Estemia.cz

Foto: Estemia.cz

Máte rádi náramky a další šperky z minerálních kamenů? V dnešní době je možné si je pořídit v obrovském množství variant. Připravili jsme si pro vás několik tipů, jak a podle čeho si vybrat dokonalý šperk právě pro vás.

Článek

Je jasné, že šperk se vám musí v prvé řadě hlavně líbit. Nepodceňujte však ani kvalitu materiálů, ze kterých je vámi vybraný náramek z minerálů vyroben. Krásný doplněk vašeho outfitu, který však brzy ztratí svůj původní vzhled nebo vám jeho nošení vyvolá alergickou reakci a svědivé červené flíčky, asi není to pravé ořechové.

Foto: Estemia.cz

Náramky z minerálů EstemiaFoto: Estemia.cz

Proto vám doporučujeme vsadit na minerální šperky Estemia vyráběné v České republice z kvalitních materiálů a pečlivě vybraných minerálních kamenů, které jsou kombinovány s hypoalergenními kovovými komponenty. Určitě můžeme doporučit zdravotně nezávadnou chirurgickou ocel nebo sterlingové stříbro s ryzostí 925/1000.

S jakým záměrem šperky nakupovat?

V prvé řadě záleží, zda daný šperk vybíráte pro sebe, pro někoho jiného nebo třeba sháníte náramky pro páry.

Foto: Estemia.cz

Náramky pro páry z onyxu, křišťálu, morganitu a santalového dřevaFoto: Estemia.cz

Každý minerální kámen má vlastnosti, kterými se hodí pro konkrétní znamení zvěrokruhu. Toto vodítko se často používá, když chcete podarovat někoho, na kom vám záleží a nevíte, čeho se při výběru chytit. Minerální kameny jsou známé svými účinky a jejich energetickým působením na nás. Pomáhají nám například při potížích se stresem, spánkem, imunitou, krevním tlakem, migrénou nebo s překonáním podzimní deprese.

Foto: Estemia.cz

Náramek s andělem ze stříbra Swarovski a z praskaného křišťáluFoto: Estemia.cz

Zvolte si minerální kámen, z něhož šperk chcete

Pokud již alespoň přibližně znáte některé účinky minerálních kamenů, můžete si šperky vybrat přímo podle nich. Je jen na vás, zda se bude jednat o achát (kámen síly), růženín (kámen dobra a lásky) nebo tyrkys (kámen cestovatelů). Existuje samozřejmě mnoho dalších minerálních kamenů, ze kterých lze vybírat.

Foto: Estemia.cz

Minerální náramek z bílého tyrkysu, rodochrozitu, jaspisu a hematitu se stromem života v srdciFoto: Estemia.cz

Vybírat můžete šperk také podle symbolu

Mezi oblíbené symboly patří např. andělé či andělská křídla, křížky, srdíčka anebo strom života, který mimochodem symbolizuje centrum energie, propojení země s nebem, stabilitu, moudrost a jednotlivé elementy a jejich propojení.

Věnujte pozornost kvalitě zpracování a recenzím

Kvalitu zpracování lze na první pohled posoudit poměrně těžko, i když zkušené oko například kvalitní šňůrkový náramek pozná. V každém případě může být dobrým vodítkem i lokální ruční výroba. Pokud si ale kvalitou daných šperků a náramků nejste jistá, můžete se zaměřit na zkušenosti zákazníků, kterých na internetu naleznete spoustu.

Foto: Estemia.cz

Macramé náramek s křišťálemFoto: Estemia.cz

Reklama

Načítám