Hlavní obsah

Líčení po 50: Jak na to?

Foto: Zbyněk Prokop

Nemusíte se líčení bát, jen ho přizpůsobteFoto: Zbyněk Prokop

Reklama

Buďte nádherná i v padesáti! Ale... jak známo, každý věk si žádá své. Proto by se zralé ženy měly líčit jinak než dvacetileté dívky. Pokud ale dodržíte několik základních pravidel, budete krásná a neodolatelná!

Článek

I když jste dosud byly zvyklé se líčit stejným grifem a určitými líčidly, je třeba začít respektovat svůj věk a ctít pravidla, která se k němu váží, stejně jako brát v potaz stav své pleti. Rozhodně se nemusíte líčení bát, jde jen o to, vyvarovat se některým chybám, které vám, potažmo obličeji, zbytečně uškodí.

Jak by měl vypadat make-up starší seriózní dámy, předvedla na modelce Jarmile méodní specialistka Helena Konarovská. Tipy, jak na to, se dozvíte v naší videoreportáži zde:

{stream-video}

Pleť

Než se rozhodnete nanést na tvář make-up, určitě nezapomeňte na podkladový krém vhodný pro váš typ pleti. Make-upy volte lehké, jen aby korigovaly vaši pleť, není třeba si dělat na obličeji masku bez mimiky a vrásek, které ke stáří patří. Helena Konarovská na make-up nanesla "Indickou zem", což je pudr, který reaguje na přirozené teplo v jednotlivých částech obličeje, takže výsledek je velmi přirozený, netvoří mapy a jen vyzdvihuje ty partie, které má. Jarmila měla tmavší pleť ozdobenou klasickými sympatickými vráskami, které jí vizážistka v žádném případě neskrývala.

Oči a rty

Je potřeba zdůraznit minimálně řasy. U starších lidí bývá problém, že na sebe nevidí tak jako za mlada. Proto se nebojte zajít za kosmetičkou a nechte si klidně upravit a nabarvit obočí i řasy. Odpadne vám tak tahle starost. Je ale potřeba barvení obnovovat. Po jaké době, záleží na barvě, kterou kosmetička používá, a na tom, jak dobře vám barva drží.

Se stíny opatrně. Ženy často mívají převislá víčka. Výrazné líčení by tak oku rozhodně neprospělo. Stín nanášíme pouze do nadočnicového oblouku – přesněji na jeho okraje. Můžeme nepatrně zdůraznit barvu očí, ale spíše jen náznakem. Pokud jdete večer do společnosti, můžete si dovolit trochu přitvrdit. Rty se stářím rolují a zužují. Nejlépe jim prospěje lesk s přirozenou barvou nebo světlejší odstíny, které rty opticky zvětší. Správnou barvu rtěnky ovšem konzultujte s kamarádkou nebo kosmetičkou. Nevhodná je příliš rudá stejně jako křiklavě růžová.

Foto: Thinkstock

Nechte si poradit od kosmetičkyFoto: Thinkstock

Dejte si pozor!

  • k vyššímu věku patří nenápadné, ale důkladné líčení
  • make-up by měl být lehký
  • nepřehánějte to s vrstvami
  • nepoužívejte oční stíny s perletí
  • ličte se při dostatečném osvětlení (nejlepší je denní světlo)
  • vyhněte se lesklým pudrům (mohou nevhodně zvýraznit vaše vrásky, za které se samozřejmě nemusíte stydět, ale vyzdvihovat je, není žádoucí)

Barvy

Pokud si nejste jistá v barvách líčidel, nechte si poradit od odborníka. Občas zajděte ke kosmetičce a nechte se nalíčit. Inspirace se vyplatí. Jasné barvy mohou působit na zralé ženě velmi vulgárně. Sáhněte proto po jemnějších odstínech, ať už se chcete sladit s oblečením, nebo podtrhnout barvu očí.

Méně je lépe než více, přesto se líčení nebojte. Pokud to vezmete za správný konec, můžete omládnout o několik let. Tak vám přejeme pevnou ruku!

Zajímá vás něco v oblasti líčení podle věku? Napište své dotazy do diskuse pod článkem nebo na info@prozeny.cz. Helena Konarovská je připravená na ně odpovědět.

Reklama

Související témata:

Načítám