Hlavní obsah

Lidé šílí! Po irské taneční show!

Foto: lordofthedance.com

Dynamika tanečních výstupů je ohromujícíFoto: lordofthedance.com

Reklama

Miliony diváků na celém světě prožívají znovu a znovu bájný příběh boje dobra a zla irských a keltských mytických postav, který je v této taneční show tak originálně ztvárněn. Bez dechu sledují souhru více než třiceti tanečníků, jejichž tempo a výdrž jsou neuvěřitelné. Pozor, Lord of the Dance bude opět v ČR! Už v únoru!

Článek

Hudba a tanec ve světoznámé show Lord of the Dance jsou založeny na tradičním irském folklóru, obohaceném o rychlejší popové melodie, moderní tanec a step. Velkolepá výprava scény, světel a stylových kostýmů diváky přenese do tajuplné říše keltských příběhů, dynamika ohromujících sólových i velkých sborových výstupů doslova zvedá ze sedadel.

Od slavnostního uvedení této show v Dublinu v roce 1996, kde ji představil autor - tanečník Michael Flatley, se stalo toto představení mezinárodně proslulým a show se stala světoznámým fenoménem. Úspěch Lord Of The Dance je nepřekonatelný. Svědčí o tom i prodej více než osmi milionů videonahrávek představení, za něž Lord Of The Dance získali 12 platinových ocenění. Také CD s geniální hudbou Ronana Hardimana bylo po celém světě okamžitě platinové.

Fenomén Michael Flatley

Rekordně rostoucí prodej videonahrávky Lord Of The Dance způsobil, že bylo na trh uvedeno další video s názvem Michael Flatley - Gold, které je speciální autobiografií o Michaelově vzestupu od chicagských začátků k účinkování v legendárních irských Chieftains a nakonec až k jeho pozoruhodnému statutu jednoho z nejlepších tanečníků na světě.

Foto: lordofthedance.com

V představení ožívají staré keltské příběhyFoto: lordofthedance.com

Tato fenomenální taneční skupina proslavená po celém světě a ověnčená množstvím cen opět pokořila celosvětový prodejní rekord, když se vyšvihla na 1. místo globálního žebříčku nejprodávanějších interpretů. Pollstar International zařadila nedávno Michael Flatley´s Lord of the Dance na první místo v globálním žebříčku nejprodávanějších vystoupení, čímž skupina předstihla takové hvězdy, jako jsou Dixie Chicks, Van Morrison nebo Christina Aguilera. Tomuto úspěchu předcházela rekordní sezona v londýnském Hammersmith Carling Apollo.

Již od svého vzniku v roce 1996 se Lord of the Dance drží na předních místech globálního žebříčku nejprodávanějších vystoupení. V současné době po světě vystupují tři soubory Lord of the Dance - USA/Kanada, Evropa/Afrika a Dálný východ. Čtvrtá skupina má stálé angažmá ve Venetian Hotel v Las Vegas a jejich show zde dlouhodobě patří mezi ta vůbec nejlépe prodávaná.

Ani vy byste si neměli tuto strhující barevnou megashow postavenou na irských rytmech a neuvěřitelných výkonech desítek tanečníků, hudebníků a sólistů nechat ujít. Vstupenky na všechny tři česká vystoupení jsou k dostání na www.sazkaticket.cz, www.ticket-art.cz, www.ticketpro.cz nebo www.ticketportal.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám