Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: maxg71 / Getty Images

Foto: maxg71 / Getty Images

Aktualizováno

Když se řekne zelenina na grilu, měli byste si jako první vybavit lilek - jen málokterá zelenina je totiž z roštu tak chutná, jako lilek. A na přípravu je naprosto nenáročný.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks lilku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • 1 snítka čerstvého oregana
  • 1 snítka čerstvého kopru
Článek

Postup

01.

V hlubším talíři rozmíchejte olej, vinný ocet, utřený česnek, tymián, bazalku, oregano, kopr, sůl a pepř. V této směsi namočte lilek, který jsme pokrájeli na asi centimetr silné plátky. Plátky lilku poté zlehka osušte a grilujte po obou stranách na alobalovém tácu. Občas potřeme zbylou olejovou směsí.

Související témata:

Načítám