Hlavní obsah
Foto: Krémy Kalamáta Papadimitriou

Foto: Krémy Kalamáta Papadimitriou

Sladká tečka po večeři? Připravte ji podle receptu šéfkuchaře! Uvidíte, že vás i lívance s hruškami dokážou ohromit.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 špetka soli
  • 30 g cukru moučka
  • 500 ml plnotučného mléka
    7
  • 15 g čerstvého droždí
  • 300 g hladké mouky
    1
  • 3 ks hrušek
  • 3 lžíce bílého balzamikového krému
    12
  • 1 rulička skořice
  • 1 hvězdička badyánu
  • 300 ml bílého vína
    12
  • 100 g cukru krystal
  • 2 lžíce oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Droždí v misce rozetřete s cukrem, přidejte lžíci mouky, lžíci vlažného mléka, promíchejte a nechte asi 15 minut kynout.

02.

Poté přidejte vejce, špetku soli, promíchejte a přidávejte střídavě mouku a mléko tak, aby se nevytvořily žmolky. Těsto nechte kynout přikryté, než zdvojnásobí objem. Pak už jen jednotlivé dávky smažte v lívanečníku z obou stran do růžova.

03.

Hrušky očistěte, nakrájejte na kostičky a povařte je asi 5 minut ve směsi bílého vína, skořice, badyánu, bílého balzamikového krému a cukru. Lívanečky nachystejte na talíř a přelejte je hruškovou směsí.

Pokud se snažíte vyhýbat droždí co to jde, připravte si rychlé kefírové lívance bez kynutí.

Související témata:

Načítám