Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Dopřejte si pořádný steak s lososa a podávejte ho netradičně s  rajčatovými těstovinami se smetanovou omáčkou. Úspěch zaručen!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 600 g lososa
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 150 g listového špenátu
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 plátky másla
Článek

Postup

01.

Steaky z lososa vyndejte z chladu, nasolte a pokapejte citronovou šťávou. Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Steaky z lososa z obou stran zprudka orestujte na olivovém oleji a dejte stranou odpočinout. 

02.

V pánvi rozehřejte máslo, přidejte rajčatový protlak a zarestujte ho. Zalijte smetanou, osolte, přidejte špenát a krátce poduste. 

03.

Ve druhé pánvi na trošce olivového oleje zprudka orestujte cherry rajčátka a vmíchejte je do smetanové omáčky. Vše promíchejte s hotovými těstovinami a podávejte s kousky lososa.

Načítám