Článek
Postup
01.
Začnete petrželovým pyré. Petržel očistěte, nakrájejte na plátky a restujte na másle na pánvi na nízký stupeň, aby změkla. Přidejte smetanu a zredukujte ji na polovinu. Základ rozmixujte a dochuťte případně ještě solí.
02.
Losového pstruha očistěte a vysušte. Díky vysušení se vám později nepřichytí na pánev. Do rozehřáté pánve nalejte olej, rybu osolte větší špetkou soli a položte ji do pánve kůží dolů. Pečte dozlatova, pak až do pánve přidejte máslo a větvičku tymiánu. Rybu polévejte ještě chvíli máslem, v závěru ji otočte a posypte kůži solí. Celkem to trvá asi 15 minut.
03.
A teď zbývá jen omáčka! Cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji na másle. Zaprašte ji cukrem, a když zkaramelizuje, zalejte vše černým pivem. Tekutinu nechte zredukovat na dvě třetiny a do pánve nalejte smetanu. Omáčku rozmixujte, dochuťte solí a může se podávat!