Hlavní obsah
Foto: Archiv

Foto: Archiv

Jak si pochutnat na pstruhovi? Přidejte k němu petrželové pyré a omáčku z piva. Jak je uvařit? Tady je recept!

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 180 g lososového pstruha
  • 10 ml rostlinného oleje
  • 10 g másla
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 špetka soli
Petrželové pyré
  • 50 g kořenové petržele
  • 10 g másla
  • 30 ml smetany
  • 1 špetka soli
Omáčka
  • 20 g cibule
  • 5 g másla
  • 30 ml tmavého piva
  • 80 ml smetany
  • 10 g cukru krupice
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Začnete petrželovým pyré. Petržel očistěte, nakrájejte na plátky a restujte na másle na pánvi na nízký stupeň, aby změkla. Přidejte smetanu a zredukujte ji na polovinu. Základ rozmixujte a dochuťte případně ještě solí.

02.

Losového pstruha očistěte a vysušte. Díky vysušení se vám později nepřichytí na pánev. Do rozehřáté pánve nalejte olej, rybu osolte větší špetkou soli a položte ji do pánve kůží dolů. Pečte dozlatova, pak až do pánve přidejte máslo a větvičku tymiánu. Rybu polévejte ještě chvíli máslem, v závěru ji otočte a posypte kůži solí. Celkem to trvá asi 15 minut.

03.

A teď zbývá jen omáčka! Cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji na másle. Zaprašte ji cukrem, a když zkaramelizuje, zalejte vše černým pivem. Tekutinu nechte zredukovat na dvě třetiny a do pánve nalejte smetanu. Omáčku rozmixujte, dochuťte solí a může se podávat!

Související témata:

Načítám