Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jahodových receptů není nikdy dost, proto vám přinášíme další tip, jak vykouzlit z jahod jedinečný zapečený dezert s piškoty.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g čerstvých jahod
  • 4 ks vejce
    3
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 8 ks cukrářských piškotů
    1
    3
  • 5 lžic cukru moučka
  • 3 lžíce polohrubé mouky
    1
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do zapékací misky dejte na dno na menší kousky pokrájené jahody, posypte je rozdrobenými piškoty.

02.

V misce ušlehejte bílky spolu s cukrem, pak přidejte žloutky a mouku.

03.

Vzniklou hmotou polijte jahody posypané piškoty. Pečte asi 30 minut na 180 stupňů Celsia. Před podáváním pocukrujte.

Ještě pořád nemáte jahod dost? Tak si je dejte se sirupem a zmrzlinou.

Související témata:

Načítám