Hlavní obsah

Luxusní barva! Jak nosit trendy zlatou, aby to nebyl přeplácaný kýč?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zlaté odstíny se těší popularitě už mnoho let. Nejprve se držely jen šperků, ale od osmdesátých let se zlatá barva vyskytuje snad na všech doplňcích a částech oděvů. Jak ji nosit a které kousky vám letos nemohou chybět?

Článek

Zlatá, ať už je na špercích, botách, šatech, nebo jiných doplňcích, je velmi specifická barva citlivá na světlo. Existuje velmi tenká hranice nošení zlatých odstínů – stačí jen maličko víc popustit uzdu fantazii a z trendy modelu je rázem přeplácaný kýč. Jak tedy takové výrazné zlatisté kousky nosit?

I když toto léto designéři a návrháři sázejí na opulenci, jestli vy sama nechcete budit příliš pozornosti, buďte při výběru opatrná. Když zvolíte celoplošně zlatou na šatech nebo topu, doplňky vybírejte decentní, ideálně žádné. Co se týče šperků, nebojte se je kombinovat se stříbrnou. Doplňky s tímto odstínem skvěle oživí šedý, tmavě modrý nebo bílý outfit.

Až se pro zlatou rozhodnete, noste ji s elegancí. Jak už jsme totiž zmiňovali, tahle barva může působit velmi luxusně, ale vmžiku se umí proměnit v laciný pokus o přepych. Vybrali jsme proto pro vás hned několik aktuálních kousků, se kterými tento krok vedle určitě neuděláte.

Co na party

Kdy jindy můžete na večírku či party pořádně zazářit, když ne v létě? Zlatá barva dokáže skvěle odrážet světlo. Nezapomeňte ovšem na střídmost: jeden zlatý kus na celý model stačí. Co se týče doplňků, jak už bylo řečeno, nutně spolu nemusejí ladit tón v tónu. Sukni nebo top doplňte tlumenějšími nebo pastelovými odstíny.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): sukně s flitry Topshop, 1620 Kč, body s volány Rare, 1650 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): sandálky na nižším podpatku H&M, 799 Kč, metalické šaty Asos, 1650 KčFoto: archiv firem

Co na pláž

Otázku, co na sebe k vodě, řeší asi každá žena, kterou čeká dovolená. Na chvilku zapomeňte na černé a tlumené odstíny, a jestli se přece jen necítíte na celoplošně zlaté plavky, zahalte se aspoň do zlatavého kaftanu nebo si pohrajte s detaily na doplňcích.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): jednodílné plavky Somedays, 2390 Kč, kaftan Lindex, 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): brýle se zlatými obroučkami Stradivarius, 299 Kč, prošívaný kšilt Asos, 360 KčFoto: archiv firem

Jaké šperky nebo hodinky

Zlaté šperky není třeba představovat. Češky se jimi zdobí velmi často, je však opět třeba myslet na heslo „méně je více“ a vsadit u této výrazné barvy na jeden kus. Nekombinujte náhrdelník s visacími náušnicemi a nechte jeden šperk vyniknout. To samé platí i pro hodinky – odpoutejte se od kombinací zlatých hodinek s kamínky. Jednoduchá elegance vede.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): černozlaté hodinky Dyrberg/Kern, 5590 Kč, zlaté hodinky DKNY, cena od 3399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): vrstvený zlatý náhrdelník Dyrberg/Kern, 2249 Kč, visací náušnice Swarovski, cena od 2390 KčFoto: archiv firem

Do ruky, nebo přes rameno

Máte ráda blyštivé doplňky? Zlaté kabelky jsou pravou volbou. Umějí rozzářit i nejnudnější šaty a dokonale přitáhnou pozornost od jiných nedostatků. Nejsou-li psaníčka a drobné kabelky vaším šálkem kávy, zkuste sáhnout po batohu nebo populárních šoperech (shopper bag).

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): crossbody kabelka Bershka, 499 Kč, shopper bag s psaníčkem H&M, 899 Kč Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): batoh Eastpak, 2400 Kč, psaníčko do ruky Oasis, 850 KčFoto: archiv firem

Co si obout

Metalické odstíny zejména ve zlaté jsou letos pro obuv trendem číslo jedna. Je jedno, zda dáte přednost sandálkům, mokasínám, espadrilkám nebo pantoflím, ale pamatujte, že díky jejich barvě budou vaše nohy přitahovat pozornost. Perfektní pedikúra je tedy povinností.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): pantofle Topshop, 650 Kč, sandálky na platformě Bershka, 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): balerínky Topshop, 1050 Kč, nazouvací boty Toms, Urbanlux, 1104 KčFoto: archiv firem

Tak už jste si vybrala své „zlatíčko“? Nebo letos dáte přednost jiné barvě?

Reklama

Související témata:

Načítám