Hlavní obsah

Luxusní třípatrový dům za 16 milionů: Jak vypadá uvnitř?

Foto: archiv firmy Central Park Praha, Michal Novotný (14x)

O luxusním vybavení této vily se nedá pochybovat...Foto: archiv firmy Central Park Praha, Michal Novotný (14x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že se developeři nyní zaměřují na zámožnější klientelu. Dnešní zbrusu nový dům je ukázkou toho, co můžete mít, pokud po tom zatoužíte a můžete si to i finančně dovolit.

Článek

Třípodlažní dům je součástí komplexu, který vyrostl na pražském Žižkově. Má obývací pokoj, dvě ložnice, dětský pokoj, tři koupelny, pracovnu, šatnu, pokoj pro hosty, dvě terasy a náleží k němu ještě předzahrádka a garáž.

Kdo vlastní domeček či byt s více podlažími, dobře ví, jak moc se naběhá. Aby toho byli budoucí obyvatelé ušetřeni, je zde výtah, který propojuje jednotlivá podlaží domu, a to i s garáží. V podzemním podlaží je pak ještě sklep.

Novodobé zámky jsou působivé

Dům je řešen jako 6 + kk, k dispozici je zde 218 m2 plochy. To opravdu není málo, jen dvě terasy v horních patrech zabírají celkem 26,7 m2, obývací pokoj má téměř 44 m2. Zajímavostí domu je, že střechu a fasádu pokrývá travnatý koberec. Kromě estetického má i příznivý ekologický účinek, neboť zpříjemňuje mikroklima celého areálu. Přirozeným způsobem totiž reguluje vlhkost, omezuje prašnost a tlumí rušivé vlivy velkoměsta a hluk zvenčí.

Foto: Archiv firmy

Terasy jsou v létě chráněny před přímým sluncem, hezky se na nich odpočíváFoto: Archiv firmy

Pracovna s výhledem na Prahu

Dům je koncipován tak, že v přízemí je obytná zóna, v patrech jsou pak prostory intimní. Obývací pokoj s jídelním a kuchyňským koutem, který na zařízení teprve čeká, navazuje na chodbu s hlavním vstupem v přízemí. V prvním patře je ložnice rodičů s vlastní terasou a koupelnou a dětský pokoj. Druhá koupelna je přístupná z chodby. V nejvyšším patře jsou další tři pokoje. V jednom z nich vznikla útulná pracovna pod střechou s výhledem na Prahu a vstupem na částečně zastřešenou terasu.

Foto: Archiv firmy

Obývací pokoj je v přízemí. Kožená sedací souprava je od Defo nábytek (69 800 Kč), jídelní stůl je v obdobném designu jako stůl konferenční. Křišťálový lustr je Ambiente. Stěnu zdobí mramor v hodnotě 27 300 KčFoto: Archiv firmy

Soukromí pro všechny

Vybavení domu si vzalo na starosti Studio Siena. „Dům je vybaven v kombinaci různých uměleckých stylů v čistém designu bez použití hypermoderních prvků. Záměrem bylo, aby interiér působil příjemným a klidným dojmem a aby všichni jeho obyvatelé, včetně jejich hostů a návštěv, měli příjemné potřebné pohodlí a také soukromí,“ vysvětluje návrhář Andrey Armaykin, který dům vybavil od podlahy až po střechu. Mezi nábytkem najdete kousky od Defo nábytku či Jawa nábytku.

Foto: Archiv firmy

Pracovna vybavená ve stylu 40. let minulého století. Teakové dřevo, kůže a sklo – vytvářejí klidnou atmosféru. Místnosti dominuje pracovní stůl s úložným prostorem a kazetový strop. Dodavatelem nábytku je Jawa nábytekFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Pokoj pro hosty. V tomto patře je jedna ze tří koupelen s toaletou. Svítidla jsou dodána Studiem Siena. V sousední místnosti je zatím nezařízená prostorná šatnaFoto: Archiv firmy

„V centrálních pražských čtvrtích dominuje činžovní zástavba, proto je tento rodinný dům v jejich těsném sousedství velmi atraktivní,“ uvádí jednatelka společnosti Iveta Krausová. Připomíná totiž novodobý zámek s mnoha komnatami, zámeckou zahradou, již zde nahrazuje rozlehlý soukromý park, a jistou uzavřeností jako obranou proti vnějšímu světu. Tento luxus a pocit bezpečí pořídíte za 15 805 586 Kč včetně vybavení, které je v hodnotě 1 900 000 korun.

Foto: Archiv firmy

Koupelna rodičů disponuje sprchovým koutem, obklady jsou Cersanit Cando sanita Duravit a HüppeFoto: Archiv firmy

Chtěli byste bydlet v takto zařízené vile? Co se vám na ní líbí a co ne? Diskutujte pod článkem!

Reklama

Načítám