Hlavní obsah

Má pořád v hlavě bývalou přítelkyni? Poznejte to podle 4 signálů!

Foto: Profimedia

Také se potýkáte s tím, že váš partner nemá citově vyřešenou minulost?Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte partnera a ten má nějakou milostnou historii. V jeho životě proto figuruje i expřítelkyně. Jak poznat, že vztah s ní je opravdu minulost, nebo že ji má pořád v hlavě? Podle těchto čtyř znaků.

Článek

Máte pochybnosti o tom, zda se váš přítel opravdu vyrovnal s minulostí, zda ze své hlavy a srdce skutečně vyhnal svoji ex? Zaměřte se na tyto čtyři věci, podle nich můžete poznat, zda miluje vás, nebo svou bývalku!

1. Je s ní v kontaktu!

Pozor, tím není myšleno, že si občas zavolají, možná třeba řeší nějaké praktické věci, popřejí si k svátku či narozeninám. To je v pořádku. „Kontakt s jeho ex by ale nikdy neměl narušovat váš partnerský život a partner by určitě neměl dávat přednost jí před vámi,“ říká koučka mezilidských vztahů ze Školy pro ženy Barbora Sedláková.

Podle ní je dobré si i všímat toho, jak před svou bývalkou mluví o vás. Pokud mluví v ich formě, tedy ve stylu „včera jsem byl s Maruškou v kině“, mějte se na pozoru. „Naopak, pokud o vás dvou mluví v množném čísle, tedy ve stylu ,byli jsme včera v kině´, znamená to, že vás zcela přirozeně zmiňuje, ale zároveň se vámi přehnaně nechlubí, v tomto případě si můžete oddechnout,“ dodává Barbora Sedláková.

Foto: Profimedia

Jestli rád a často volá své ex, něco není v pořádkuFoto: Profimedia

2. Mluví o ní

Je logické, že pokud strávil se svou ex několik let, nejspíš se zmínkám o ní nevyhne. Prostě si na ni při některých příležitostech vzpomene, a je to přirozené.

Rozhodně by ale neměl svou bývalku srovnávat s vámi, neměl by o ní mluvit příliš často (ať už v kladném nebo negativním smyslu), už vůbec by vás neměl nutit či směrovat k věcem a aktivitám, které zažíval s ní.

„Je také důležité, abyste partnerovi řekly, že vám připomínání jeho bývalé partnerky není příjemné. Občas mu samozřejmě může něco uklouznout, ale pokud neustále připomíná prožitky s ní a nerespektuje, že vám to vadí, je ve vztahu něco špatně. Dost možná jsou pro něj předchozí prožitky silnější než ty s vámi,“ říká koučka mezilidských vztahů Kateřina Matláková.

3. Mlčí

Může se stát ale pravý opak a váš partner o své ex nemluví vůbec, jako by ta žena byla naprosté tabu. Nemusí vás samozřejmě zásobovat detaily, ale urputné mlčení je podezřelé. „Pokud o svém bývalém vztahu absolutně odmítá mluvit, je jasné, že ten vztah ještě nemá vyřešený. Zřejmě se cítí zraněný. Dokud nebude schopný své ex odpustit, bude ji stále nosit v srdci a nechá si vzpomínkou na ni ovlivňovat život,“ varuje Barbora Sedláková.

Foto: Profimedia

Je zadřený a o své minulosti nechce mluvit? Tak to je zléFoto: Profimedia

4. Schovává věci od ní

Jsou věci, které připomínají nějaký zážitek, okamžik, důležitou chvíli. A také jsou věci, které připomínají konkrétního člověka. Je logické, že váš přítel nevyhodí všechny fotky, které má s ex, už jen proto, že na nich jsou místa, která navštívil. Pokud ale lpí na její fotce ve své peněžence, neustále nosí triko, co dostal od ní, a na jeho polštáři trůní medvídek, co mu dala k prvnímu Valentýnu, neznačí to nic dobrého.

V tomto případě záleží na tom, jak se k věci postavíte vy. Buď mu to můžete tolerovat, nebo si vymezíte hranice. „Pokud budete mlčet, budete ve vztahu neustále tři a dost pravděpodobně vy budete na tom třetím místě. Když mu ale dáte najevo, že by o vás mohl přijít, pokud to nezmění, má šanci reagovat a od bývalého vztahu se odpoutat. A když to nezvládne, nejspíš to nebyl vztah pro vás. Pak je dobré se oklepat a jít dál,“ radí Kateřina Matláková.

Zažily jste něco podobného? Chodily jste s někým, kdo pořád myslel na svou ex?

Reklama

Načítám