Hlavní obsah

Maková bublanina s meruňkami

Hodnocení:
(251)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Máte rádi mák? V tom případě neváhejte a připravte sobě i svým milovaným bublaninu s meruňkami a pořádnou dávkou této modré dobroty. Mouku uvnitř bublaniny nenajdete, zato voní po mandlích a skořici. A pozor – je dost návyková!

Ingredience pro:
1 plech
Budete potřebovat
  • 3 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 ml oleje
  • 250 g mletého máku
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 300 g jemně mletých mandlí
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 300 g vypeckovaných meruněk
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 20 g sekaných mandlí
Článek

Postup

Krok 1: Vejce vyšlehejte s třtinovým cukrem do pěny a pak postupně zašlehejte olej. Mletý mák promíchejte s moučkovým cukrem, mandlemi a práškem do pečiva. Nakonec přilijte mléko a vše spojte s vyšlehanými vejci.

Krok 2: Plech o přibližné velikosti 25 × 35 cm vyložte pečicím papírem a naplňte jej připraveným makovým těstem. Očištěné a vypeckované meruňky nakrájejte na měsíčky a vyskládejte je po celé ploše.

Krok 3: Meruňky posypejte skořicí a nahrubo nasekanými mandlemi. Takto připravenou bublaninu vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 25 minut.

Krok 4: Pokud to vydržíte, koláč nechte zchladnout a před podáváním ho můžete posypat moučkovým cukrem.

Už jste vyzkoušeli jednoduchý dort z makových palačinek?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.