Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte rádi mák? V tom případě neváhejte a připravte sobě i svým milovaným bublaninu s meruňkami a pořádnou dávkou této modré dobroty. Mouku uvnitř bublaniny nenajdete, zato voní po mandlích a skořici.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 3 ks vejce
    3
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 ml oleje
  • 250 g máku
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 300 g mandlí
    8
  • 1 balení prášku do pečiva
    1
  • 250 ml mléka
    7
  • 300 g meruněk
  • 1/2 lžičky skořice
  • 20 g mandlí
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vejce vyšlehejte s třtinovým cukrem do pěny a pak postupně zašlehejte olej. Mletý mák promíchejte s moučkovým cukrem, mandlemi a práškem do pečiva. Nakonec přilijte mléko a vše spojte s vyšlehanými vejci.

02.

Plech o přibližné velikosti 25 × 35 cm vyložte pečicím papírem a naplňte jej připraveným makovým těstem. Očištěné a vypeckované meruňky nakrájejte na měsíčky a vyskládejte je po celé ploše.

03.

Meruňky posypejte skořicí a nahrubo nasekanými mandlemi. Takto připravenou bublaninu vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte asi 25 minut.

04.

Pokud to vydržíte, koláč nechte zchladnout a před podáváním ho můžete posypat moučkovým cukrem.

Už jste vyzkoušeli jednoduchý dort z makových palačinek?

Související témata:

Načítám