Hlavní obsah

Malý a široký, nebo dlouhý a silný? Studie mají o ideálních rozměrech penisu jasno

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Všichni se chtějí líbit! Tak jako si ženy dělají starosti s velikostí a pevností svého poprsí, i muži řeší, zda jsou jejich intimní proporce vyhovující. Čeho si dámy na mužském rozkroku cení ze všeho nejvíc? Délka pánského přirození to není!

Článek

Málokterá věc má tak silné kořeny. Penis potvrzuje mužskou identitu. Tak to aspoň tvrdí americký sexpert Paul Joannides, podle kterého to první, co muž udělá, když se ráno probudí, a poslední, než večer usne, je, že ruku zasune do svého rozkroku a dotkne se penisu a šourku. Je to něco jako pánský rituál, obřad, díky kterému se muži ujišťují o tom, kým jsou.

O těchto závěrech si můžeme myslet své, pro partnerský život je pak mnohem zásadnější, co na mužův penis říká jeho protějšek. I na to ale existují výzkumy. Preferují ženy tento orgán spíš užší a delší, nebo naopak kratší a macatější? Jak je to s šířkou a délkou mužského přirození a sexuální spokojeností žen?

Když na to jdete až příliš logicky

Slavní američtí vědci William H. Masters a Virginie E. Johnson kdysi došli k závěru, že velikost mužského penisu nemůže mít žádný skutečný fyziologický vliv na sexuální spokojenost žen. Tento závěr byl podložen studiemi, které poukazují na to, že elastická vagina se přizpůsobuje jakýmkoli rozměrům. Oba vědci celou otázku uzavřeli slovy, že penis jakékoli velikosti ženě bude vyhovovat a poskytne jí adekvátní sexuální stimulaci. Jenže věda míní a skutečné pocity mění.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

To, že muž s velkým penisem lépe uspokojí ženu, je dávno překonaný mýtusFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Kdo je v posteli šéfem?

Obecně platí, že když lidé mluví o velikosti penisu, obvykle hovoří o délce. Proto by si muž s krátkým, ale širokým penisem o sobě pravděpodobně mohl myslet, že má nicotnou výbavu, se kterou se v ložnici nedá zahrát pořádné divadlo. On je ale paradoxně na koni!

Psycholog a výzkumník Russell Eisenman z Texaské univerzity, jehož poznatky uveřejnil odborný časopis BMC Women's Health, si ke studiu vlivu šířky a délky penisu na sexuální uspokojení přizval 50 sexuálně aktivních vysokoškolských studentek ve věku 18 až 25 let. Těch se vyptával na jejich preference. Žádná z oslovených dobrovolnic neuvedla, že by šířka a délka byly stejně důležité.

Velká většina, konkrétně 45 z 50, se nechala slyšet, že šířka (tloušťka penisu) je pro smyslnější intimní zážitek důležitější. Sex s takovým údajně vyvolává větší radost i vzrušení. Což je zjištění, které se zdá být v rozporu s Williamem H. Mastersem a jeho kolegyní.

Pan Dlouhý, Široký a Bystrozraký

Jednoznačně ovšem není zřejmé, proč je „baculatější“ vzorek víc preferován, nicméně spekulace naznačují následující. Šířka penisu může být klíčovým prvkem kvůli silnější základně pyje, který poskytuje větší stimulaci klitorisu, když muž při pohlavním styku zasouvá své genitálie do vaginy své partnerky.

Klitoris se musí hýčkat - bez debat

V překladu to znamená, že široký penis nabízí větší stupeň kontaktu s vnější částí pochvy včetně oblasti klitorisu. A právě jeho stimulace je při dosahování orgasmu nesmírně žádoucí. Vyloženě se tak nabízí další výzkum na toto téma.

Šířka versus délka si jednoznačně zaslouží rozsáhlejší a podrobnější studii, jež by odrážela buď psychologickou preferenci samotných žen, nebo skutečnou fyziologickou realitu. Z výše uvedeného průzkumu se nedá s jistotou říct, která metoda byla použita. Zatím se ale zdá, že „ostrouhaná pastelka“ není všechno. Je možné, že se americké vědecké duo zabývající se sexuálními tématy onehdy mýlilo. Nebo pro vás je snad délka penisu naprosto zásadní?

Reklama

Načítám