Hlavní obsah

Zábavná fakta o pánském přirození. Jak to má se zlomením nebo velikostí?

Foto: Dorota Zietek, Shutterstock.com

O pánském přirození traduje spousta legend. Budete se ale divit, co všechno je pravda!Foto: Dorota Zietek, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malý, velký, tlustý, tenký. Ano, pánský klacík. Co o něm ještě nevíte? Může mít dvojče. A podle velikosti těch dvou balonků, na kterých si hoví, se dají odhalit sklony k nevěře! No tohle…

Článek

Penis je jedna velká neznámá. Všechny ty záhady okolo něj shrnul spisovatel a novinář Tom Hickman ve své knize God’s Doodle: The Life and Times of the Penis, ve které popisuje celou jeho historii. Věděli jste například těchto deset věcí?

1. Každý penis byl klitoris

„Každý penis v děloze začíná svou existenci jako klitoris! Teprve až působením těch správných hormonů dostane mozek impuls, aby původně budoucí ženský nástroj rozkoše proměnil v jeho mužský protějšek,“ popisuje Tom Hickman.

2. I plody mají erekci

„Tolik novorozených chlapců zdraví svět erekcí, jak zjistil už sám sexuolog William Masters,“ dál popisuje odborník, kterému do karet hrají i ultrazvuková vyšetření. Pokud jste gravidní a čekáte chlapečka, pozorně sledujte, co se uvnitř vás děje.

3. Přídavky zvířat nepomáhají

Na přelomu století se stal velkým fenoménem jev nazvaný „monkey ball“. Pařížský lékař Sergej Voronoff bojoval proti mužské impotenci injekcemi extraktů z opičích varlat, nebo dokonce transplantací varlat šimpanzů, paviánů, ale také kozlů, do mužských těl. „Tisíce lidí na celém světě v roce 1920 šly pod nůž kvůli údajným výhodám opičích žláz,“ popisuje Tom Hickman. Bez úspěchu.

Foto: Galina Tcivina, Shutterstock.com

Myslíte, že poznáte, co měl váš sexuální partner k večeři?Foto: Galina Tcivina, Shutterstock.com

4. Chuť spermatu ovlivňuje strava

Tvrdí se, že chřest, káva či kouření způsobují špatnou až hořkou chuť semene, ale červené maso a mléčné výrobky mají za následek příjemnou chuť. I když něco pravdy na tom bude, odborníci uvádí, že se může jednat o propagandistickou kampaň vedenou potravinářským průmyslem. Buď jak buď, za obecně známou pomůcku vylepšení chuti ejakulátu se považuje denně kousek celeru či ananasu. (Hořká chuť může znamenat infekci, což je signál k návštěvě urologa.)

5. Ejakulát je nízkokalorický

Sperma je sterilnější než třeba sliny, obsahuje jednu až sedm kalorií a po jeho spolknutí vám rozhodně nezhrubne hlas a ani vám nevyraší vousy. Mužské hormony se totiž do ejakulátu nedostanou, protože se uvolňují přímo do krve. Sperma jako takové obsahuje kalcium, magnezium, sodík, vitamin C, zinek, cukry, kreatin a prý i přes 400 bílkovin. Aspoň tak to tvrdí italský badatel Antonio Fischetti.

6. Velká varlata značí nevěru

Tom Hickman dál také poukazuje i na to, že výzkum varlat odhalil souvislost mezi velkými varlaty a nevěrou. „Velké“ balonky nebrat!

7. Penis se může skutečně zlomit

„Každý rok si minimálně dvě stovky Američanů a třicet až čtyřicet Britů zlomí vztyčený penis,“ dál apeluje odborník, který dodává, že se tak děje vinou sexu nebo pádu z postele. Ale jsou i horší věci.

Na podzim roku 2013 se Číňan Yang Hu rozhodl uříznout si penis, protože byl v depresi. Když už nemohl vydržet bolestí, vydal se do nemocnice (na kole). Tam přišel na to, že penis nechal doma, takže se pro něj vracel. To se mu stalo osudným. Jakmile je penis dlouho bez krve, už se ho nepodaří zachránit.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Pozorně si ho prohlédněte. Myslíte, že vám bude věrný? Varlata napoví!Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

8. Masturbace ani obřízka (ne)škodí

Na obřízku se vždycky názor dost měnil. Traduje se, že ji podstoupil Král Ludvík XVI., který se poté stal výkonným miláčkem žen. Jenže na druhé straně, odstranění předkožky mělo zabraňovat nežádoucí masturbaci. Dnes už se naštěstí ví, že častější výron semene snižuje riziko rakoviny prostaty.

9. Efekt „Lorena Bobbitt“ stále děsí

V 90. letech jistá žena Lorena Bobbitt uřízla svému hanebnému manželovi přirození, což spustilo lavinu podobných činů. Jen v Thajsku bylo nahlášeno více než sto případů. Mimochodem, v roce 2006 se čínským lékařům podařilo jistému muži jako prvnímu na světě transplantovat penis od jiné osoby. Věda dělá zázraky.

10. Na velikosti záleží?

Největší penis, který byl lékařsky prověřený, byl dlouhý 34,29 centimetrů a měl 15,87 centimetrů v obvodu. Naproti tomu existují tací, kteří si o podobných rozměrech mohou nechat zdát. Jistý Lawrence Barraclough sám o sobě říká, že se pohybuje na spodní hranici normálu. Při erekci jeho mužství měří osm a půl centimetru. Buď má smůlu, nebo hodně kouří. Nikotin totiž podle studie Bostonské univerzity délku penisu zkracuje!

Co dalšího musíte vědět?

  • Dva jsou lepší než jeden? Je to vzácné, ale rodí se muži i se dvěma penisy. Jeden takový se svěřil serveru Reddit – a celkem těží ze své slávy. Jeho dvojčata jsou prý plně funkční a už uspokojila více než tisícovku mužů a žen.
  • S věkem se zmenšuje! Kolem třicítky začíná sexuální výkonnost i apetit mužů pomalu klesat. Navíc se penis začne s postupujícím věkem zmenšovat. Obecně platí, že v období 50. narozenin je asi o jeden a půl centimetru kratší!
  • Erekce jako denní chleba. Průměrný muž má šest až deset erekcí v průběhu dne. Zhruba dalších pět se dostaví během noci.
  • Nechtěné zakřivení. Někdy se objevuje i patologická osifikace penisu, což je ohnutí, které znemožňuje průnik orgánu do pochvy.

Tak co, která informace vás překvapila?

Související témata:

Načítám