Hlavní obsah

Masové kuličky trochu jinak. Schovejte do nich dobrý sýr

Foto: autorka

Jsou masové kuličky s rajskou omáčkou vaše oblíbené rodinné jídlo? Máme tip, jak je trošku oživitFoto: autorka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi špagety s masovými kuličkami, ale pátráte po malé obměně? Zkuste si je pro jednou vylepšit kouskem sýra skrytého uvnitř.

Článek

S tímto receptem zvládnete večeři raz dva. Než se vám uvaří těstoviny, už budete z pánve vytahovat masové kuličky a pod nosem vám zavoní skvělá rajčatová omáčka.

Masové kuličky se sýrem

Na 2 porce budete potřebovat:250 g mletého masa – mix hovězího a vepřového, čerstvě mletý pepř, 1 stroužek česneku, ½ lžičky provensálských bylinek, sůl, asi 50 g čedaru v celku, olej na smažení. Na rajčatovou omáčku: 1 cibuli, 1–2 lžíce olivového oleje, 400 g loupaných drcených rajčat, 2 velké hrsti baby špenátu, sůl, čerstvě mletý pepř

Postup:Mleté maso promíchejte s pepřem, drceným česnekem, bylinkami a solí. Z masa vyválejte mezi dlaněmi kuličky, do které vmáčkněte drobnou kostičku sýra. Kuličku umačkejte dohladka. Až vytvoříte zbytek masových kuliček, opékejte je pozvolna v pánvi na troše oleje ze všech stran dozlatova až dohněda. Bude to trvat asi 5–7 minut.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte rajčata, sůl a pepř a krátce provařte. Přidejte špenát a stáhněte z plotny. Promíchávejte a nechte špenát ovadnout.

Masové kuličky s rajčatovou omáčkou můžete podávat k uvařeným špagetám, kuskusu anebo třeba bulguru.

Už jste zkoušeli vegetariánskou verzi kuliček? Zkuste variaci sýrovou, která se bude hodit na jakoukoli party, anebo brokolicové kuličky.

Reklama

Načítám