Hlavní obsah

Máte děsivé sny? Prozradíme vám, co symbolizují!

Foto: Elena Elisseeva, Shutterstock.com

Sny mohou být krásné, ale také velmi děsivé. My vám dnes popíšeme ty druhéFoto: Elena Elisseeva, Shutterstock.com

Zkoušeli jste si někdy vyložit symboly, které se objevují ve vašich snech? Prozradíme vám, na které si dávat pozor!

Článek

To, zda se vám něco zdá, si nevybíráte, ani obsah svých snů. Díky symbolům, které se vám ale ve snech objevují, můžete být připravenější na to, co vás v dalších dnech čeká. Význam těchto symbolů je pro každého individuální podle toho, co si podvědomě s danými znaky spojuje. Přesto existuje několik konkrétních výjevů, které nikdy neznamenají nic dobrého. Jaké to jsou?

Pády a útěky

Takový sen měl někdy už asi každý – někam bezhlavě utíkáte, snad je vám někdo v patách, každopádně vám v žilách tepe snad čistý adrenalin, cítíte bezmocný děs a zoufalství… a najednou ještě ke všemu padáte. Někam, nekonečně, nezastavitelně. Takový sen rozhodně není žádný med a většina z vás se z něj budí s úlevou.

Co se týká pádu, říká se, že ve snech nikdy nedopadnete – prostě padáte, padáte a pak se probudíte. Z lékařského hlediska prý sny o pádech naznačují, že vám klesl tlak a vaše hlava se s tím takto vyrovnává. Pokud se však na pád zaměříte ze symbolického hlediska, zjistíte, že poukazuje na skutečnost, že svůj život nemáte pod kontrolou. Pády naznačují, že se právě nacházíte v situaci, která vám přerostla přes hlavu a vy nevíte, co si s ní počít – a nebo na vás taková situace právě v bezprostřední budoucnosti čeká.

Foto: baranq, Shutterstock.com

Zdál se vám hrůzný sen? V tomto článku najdete jeho vysvětleníFoto: baranq, Shutterstock.com

Strašidelné domy

Často se stává, že vás ve snech pronásledují děsivé domy – prázdné, temné, rozlehlé, s rozbitými okny a vrzajícím schodištěm, se zaprášenými chodbami a plíživým, mrazivě chladným vzduchem. Měli byste vědět, že pokud se vám zdá o domě, ten dům většinou představuje vás samotné a váš současný psychický stav. Pokud tedy působí takto nepříjemně, vybydleně až děsivě, znamená to, že duševní pohoda není zrovna to, co by pro vás momentálně platilo.

Pokud se vám zdá sen, ve kterém jste uvězněni v nějaké místnosti bez oken a dveří, ze které zkrátka nelze uniknout, nejspíš sami chápete, že to taktéž nebude nic dobrého. Takové sny se vás snaží upozornit na fakt, že se cítíte jako v pasti – buď někdo, nebo něco vás tlačí směrem, který vám není příjemný ani přirozený. Je čas tomu učinit přítrž a přestat s tím, že se necháte kýmkoli a čímkoli omezovat.

Foto: ruigsantos, Shutterstock.com

Jestli se bojíte, světlo vám může pomoci od zlých snůFoto: ruigsantos, Shutterstock.com

Nahota

Ve snech se lidem až překvapivě často objevuje nahota v různých formách, ta negativní, kterou zde zmíním, je ta, jež se objevuje v podivných situacích, kam nepatří, jako by vytržená z kontextu. Pokud se vám zdá, že se najednou, z ničeho nic jen tak někde promenádujete nazí, znamená to vnitřní nejistotu, nespokojenost se sebou samými.

Nahota totiž naznačuje otevření, odhození veškerých masek a přetvářek, ale zároveň také zranitelnost a vydání se ostatním napospas. Může tedy znamenat jak to, že máte tajemství, které vás tíží a podvědomě toužíte po tom se s ním někomu svěřit, tak i to, že nemáte pod nohama pevnou půdu, tápete a cítíte se nejistě a zranitelně. A pak vám také podvědomí může tímto způsobem napovídat, že se vydáváte napospas špatnému člověku a věříte někomu, komu byste věřit vůbec neměli.

Tyto základní symboly tedy nevěstí nic dobrého. Na druhé straně ještě mnohem důležitější a naléhavější jsou vaše osobní noční můry, které se u každého mohou lišit. Pokud se u vás nějaký sen často opakuje a znovu a znovu se vám v noci přehrává, nejspíš v sobě potlačujete nějaký problém, který by bylo záhodno vyřešit.

A jaké zlé sny naposledy naposledy trápily vás?

Reklama