Hlavní obsah

Přírodní matrace proti alergii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězství nad stresem, zdárný odpočinek a správný spánek lze v dnešní době považovat za zázraky. Jedním z vašich trumfů může ovšem být ekologická přírodní matrace.

Článek

Naše postel by měla být pevná, bytelná, bez pohybu a matrace relativně pevná. Tělo by mělo poznat, že se zastavilo a je bezpečně opřeno o matraci. Mnoho lidí řeší problém s bolestí v bederní části zad, avšak často si to sami způsobují spaním na měkké matraci. Přírodní matrace poskytuje stabilní oporu pro páteř. Přírodní matrace svým přirozeným složením nedráždí kůži ani orgány uvnitř lidského těla. Přírodní matrace aktivně podporují páteř a uvolňují svaly, šlachy, klouby a vaziva. Přírodní materiály u matrace a futonu jsou stálé a nedegradují při kontaktu s lidským potem. Pravé přírodní matrace obsahují většinou hned několik druhů dokonalých a původních přírodních materiálů.

Zdravý spánek bez bolesti

Bavlna

Zásadním materiálem pro stavbu a strukturu přírodní matrace je zajisté 100% mechanicky mykaná bavlna. V některých případech se pro zakázkovou výrobu používá o něco dražší, čistě pěstovaná a ručně sklízená bio-bavlna, to však čistě záleží na přání a náročnosti zákazníka. Bavlna vždy byla běžným přirozeným materiálem, posledních 30 let ji však vytlačuje materiál syntetický. Bavlna na rozdíl od umělých syntetických materiálů nedráždí kůži, pomáhá látkové výměně a kožnímu dýchání, je nezávadná.

Často se doporučuje pro lidi s atopickými exémy a astmatem. Lidé, kteří se více potí, nebo lidé, kteří chtějí vyměkčit dosavadní spaní, používají na své stávající matrace přírodní bavlněné top matrace.

Top matrace, přírodní matrace, matrace pro děti, postele i polštáře dle vlastních požadavků a na míru dokáže česká ruční výroba zhotovit na zakázku.

Přírodní materiály pro zdravý spánek

Koňské žíně

Přírodní matrace a top matrace kromě 100% bavlny většinou obsahují další jedinečný a zásadní materiál přírody, kterým jsou bezesporu koňské žíně. Koňské žíně jsou od nepaměti vyzdvihovány a propagovány šamany rozličných národů a kultur a obhajují oprávněné místo mezi vyhledávanými přírodními materiály. Koňské žíně mají výbornou schopnost akumulovat teplo vyzařované lidským tělem při spánku. Účinně pracují s vlhkostí a prodyšností. Koňské žíně dokonce odklánějí a prostorově ovlivňují vlnění a tok energií uprostřed daného prostoru. V dnešní době se koňské žíně dostávají i do módního bio-trendu zdravého spaní.

Ukázka šití

Kokosové vlákno

Přírodní kokosové vlákno uvnitř zdravotní matrace nejčastěji určuje a zajišťuje tuhost a tvrdost. V dřívějších dobách se kokos nahrazoval mořskou trávou, žitnou slámou nebo lněnou koudelí. V dnešní době se kokosová vlákna získávaná mechanickým drhnutím z proslulých kokosových ořechů přidávají velmi často do různých přírodních matrací, a vytvářejí tak žádanou stabilitu, trvanlivost a odolnost. Kokosové vlákno je imunní proti oděru. Kokos je velmi prodyšný, tlumí hluk, je odolný proti vlhkosti a plně ekologický recyklovatelný materiál. Kokosová vlákna pro přírodní matrace pocházejí z Cejlonu – Srí Lanky – z vrchní slupky kokosových ořechů.

Česká ruční výroba matrace

Přírodní kaučuk

Přírodní kaučuk má antiseptické účinky a je hypo-alergenní. Přírodním matracím dodává měkkost a poddajnost. Kaučukové matrace poskytují spícímu člověku ideální záchytnou hladinu pro páteř a kloubní systém. Matrace z přírodních materiálů jsou tak velmi často doporučovány lidem s vadami páteře, po operacích kloubů nebo lidem s nadváhou. Kaučuk se získává z mízy stromů kaučukovníku, jedná se tedy o čistě přírodní materiál. Přírodní kaučuk je prodyšný a pružný. Přírodní matrace z kaučuku jsou odolné proti roztočům.

Showroom v pražských Vršovicích

Ovčí vlna

Ovčí vlna se do přírodních matrací používá pro své termoizolační a antibakteriální vlastnosti. Ovčí vlna dokáže izolovat oběma směry, proto v létě chladí a naproti tomu v zimě hřeje. Přírodní matrace s vlnou absorbuje vlhkost. Vlněné rouno získávané stříháním vlny ovcí je plně paropropustné a prodyšné. Ovčí vlna v přírodní matraci vytváří suché, hřejivé prostředí, které udržuje klouby a šlachy člověka v přirozeném mikroklimatickém prostředí. Ovčí vlna vždy patřila vedle bavlny, lnu a kůže k přirozeným přírodním surovinám, které jsou lidskému tělu blízké a přirozené.

Matrace pro alergiky v Praze

Člověk si často nevědomky pokládá zbytečné otázky, na které předem už dávno zná odpověď. Základní nálady člověka jsou vždy zakotveny v psychickém stavu, který se podvědomě vyrovnává se stavem fyzickým, vnější atmosférou a počasím. Přírodní materiály sdružené uvnitř matrace lze kdykoli proklepáním či obrácením matrace „nadýchnout" a uvést opět do ideálního funkčního stavu. Přírodní matrace jsou tradičním přírodním produktem, který byl zdokonalován na základě zkoumání přirozených potřeb zdravého a klidného spánku.

Přírodní matrace v Praze

Přírodní matrace tedy nepředstavují převratné rychlé řešení a lék. Pouze umožňují člověku přirozeně, zdravě a svobodně spát. A to není málo. Výroba přírodních matrací probíhá ručně tradičními sedlářskými postupy bez použití chemických a syntetických materiálů a pojiv. Matrace z původních materiálů přírody se kromě standardních rozměrů běžně vyrábějí i na zakázku a míru.

Matrace včetně postelí z masivu pro lidi s alergiemi, nadváhou, s atopickými exémy, lupénkou, s vadami páteře, sportovce a děti je možné spatřit, vyzkoušet a osobně otestovat v Institutu zdravého spaní: Showroom Praha – Vršovice, Vršovická 7/27, na rohu Petrohradské ulice, tramvajová zastávka Bohemians.

Související témata:

Načítám