Hlavní obsah
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Mnohými z vás jistě očekávaná sezona růžových melounů je tady! Je tudíž na čase podívat se na to, jak si melounové osvěžení dopřát i trochu jinak, než jste zvyklí. Co takhle salát se sýrem feta a avokádem?

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g melounu
  • 1 ks avokáda
  • 1 ks červené cibule
  • 200 g sýru feta
    7
  • 1 hrst máty
  • 1 ks limetky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Meloun a sýr nakrájejte na kostičky asi 1 x 1 cm, oloupané avokádo na asi poloviční kousky a cibuli na půlkolečka.

02.

Do misek postupně vrstvěte meloun, avokádo a cibuli a jako nejvrchnější vrstvu salát posypte kousky sýru. Pak ho podle chuti zakápněte šťávou z limetky a dozdobte snítkou máty nebo meduňky. Spojení těchto možná trochu netradičních chutí je vážně skvělé.

Pokud vám nějaký sýr feta zbude, připravte si k večeři feta pomazánku s bramborovými chipsy.

Související témata:

Načítám