Hlavní obsah
1,0
(2)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Příjde vám připrava jednohubek příliš zdlouhavá a nudná? Nemažte se s tím a připravte hostům bramborové chipsy s feta pomazánkou. Úspěch je zaručen!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 porcí
  • 3 ks brambor
  • 1 lžička hrubé soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 7 lžic olivového oleje
  • 180 g sýru feta
  • 1/2 ks avokáda
  • 3 stroužky česneku
  • 4 ks sušených rajčat
Článek

Postup

01.

Brambory nakrájejte na tenounké plátky, rozprostřete je na plech s pečicím papírem, posolte je, opepřete, pokapejte 3 lžícemi olivového oleje a dejte je do trouby péct na 20 minut při 200 stupních Celsia.

02.

Mezitím připravte dip. Sýr rozdrobte do hlubší mísy, přidejte 4 lžíce oleje, avokádo nakrájené na kostičky, prolisovaný česnek a pokrájená sušená rajčata. Dip vyšlehejte metlami (možná bude třeba přidat olej) a podávejte ho spolu s bramborovými chipsy.

Troufáte si i na něco náročnějšího? Udělejte návštěvě švestkové jednohubky po moravsku, litovat nebudete.

Reklama

Související témata:

Načítám