Hlavní obsah

Meruňkovo-hruškový džem s mandlemi

Hodnocení:
(1)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Srpen se přehoupl do své druhé poloviny, tedy nastal ideální čas na výrobu domácích džemů. Meruněk je letos dost, můžete si tedy udělat vynikající meruňkovo-hruškový džem s mandlemi.

Ingredience pro:
1 dávku
  • 500 g meruněk
  • 250 g hrušek
  • 250 g želírovacího cukru
  • 1 hrst mandlových plátků
Článek

Postup

Krok 1: Meruňky v marmeládách a džemech miluju a tenhle recept je další ze skvělých nápadů, jak ho udělat jinak! Hrušky zbavte stopek a jádřinců a nakrájejte je na malé kousky. Meruňky vypeckujte a většinu (asi 3/4) nakrájejte na kostičky.

Krok 2: Zbylou část přidejte k hruškám a rozmixujte je na kaši. Tu dejte do hrnce, přisypte kostičky meruněk a želírovací cukr, vše velmi krátce – asi 5 minut – povařte a můžete plnit sklenice!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek