Hlavní obsah
2,8
(45)
Foto: Proženy.cz

Foto: Proženy.cz

Aktualizováno

Originální dezert, co voní po švestkách a perníku: tvarohové knedlíčky s ovocným přelivem, které jsou na současné chladné dny jako dělané!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g perníku na strouhání
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 50 g másla
  • 150 g hrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
Přeliv
  • 200 g švestkového kompotu
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce cukru
  • 5 ks hřebíčku
  • 1/2 lžičky skořice
Článek

01.

Postup: Perník na strouhání rozmačkejte najemno a v míse smíchejte s tvarohem, rozpuštěným máslem, vejcem, hrubou moukou a špetkou soli. Mouky dejte tolik, aby vzniklo tužší těsto, z něhož půjdou tvarovat knedlíčky. Nechte ho odležet a pusťte se do přelivu.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

02.

Nálev z kompotu nalijte do kastrůlku, přidejte rum, asi lžíci cukru (podle toho, jak je kompot sladký), skořici a hřebíček. Povařte, až se tekutina zredukuje asi na polovinu, přidejte švestky a ještě chvíli prohřejte.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

03.

Z těsta tvarujte mezi dlaněmi knedlíčky o průměru asi 5 cm a vkládejte do osolené vroucí vody. Vařte 7 minut, poté vyjměte na talíř a servírujte se švestkovým přelivem.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Související témata:

Načítám