Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Aktualizováno

Přemýšlíte nad vánočním cukrovím? Upečte si hvězdičky, které jen tak někdo nedělá!

30 min.
Příprava
7 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
  • 10 lžic broskvové marmelády
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 ks žloutků
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 špetka soli
  • 90 g cukru moučka
  • 180 g rostlinného tuku
  • 300 g hladké mouky
Článek

Postup

01.

Z mouky, másla, cukru, soli, citronové kůry, žloutků a vanilkového cukru vypracujte hladké těsto. Z něj potom oddělte jednu pětinu, do té přimíchejte kakao a těsto ještě řádně propracujte.

02.

Na vále (nebo na podložce) světlé i tmavé těsto vyválejte zvlášť. To světlé nechte klidně trochu silnější (5 mm), to tmavší může být klidně tenčí. Kakaový plát nakrájejte rádýlkem na tenké proužky, které pokládejte na světlé vyválené těsto, v rozestupu asi 1 cm.

03.

Potom vezměte váleček a opatrně a pečlivě tmavé proužky zaválejte do světlého plátu. Vykrajujte hvězdičky, které pokládejte na plech na pečicí papír. Hvězdičky pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 7 minut.

04.

Hvězdičky nechte vychladnout a vždy dva kousky slepte marmeládou.

Reklama

Související témata:

Načítám