Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pokud najdete v obchodě mezi regály konzervu s uzenou chobotnicí, šup s ní do košíku. Nebudete litovat! Ochutnejte míchaná vajíčka s uzenou chobotnicí.

5 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 plechovka uzené chobotnice
  • 5 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce listové petržele
  • 2 lžíce oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 15 ks černých oliv
  • 6 ks cherry rajčat
Článek

Postup

01.

Na oleji orestujte nakrájenou cibulku. Pak přidejte na kousky nakrájenou chobotnici a prolisovaný nebo jemně nasekaný česnek a důkladně ji osmažte, aby změkla.

02.

Mezitím si vajíčka rozdělte na bílky a žloutky. K hotové chobotnici přidejte petrželovou nať a vše zalijte vaječnými bílky. Ty zlehka promíchejte a až budou skoro ztuhlé, přilijte i žloutky. Vajíčka samozřejmě můžete klepnout rovnou celá, ale takhle budou vypadat lépe. Ty opět zlehka promíchejte a nechte ztuhnout.

03.

Nakonec vše stáhněte z plamene, podle chuti dosolte a dopepřete a ihned podávejte s rajčátky, olivami a s čerstvým pečivem.

Máte rádi chobotnici? Zkuste i salát z chobotnice.

Reklama

Související témata:

Načítám