Hlavní obsah

Míchaná vajíčka s uzenou chobotnicí

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Pokud najdete v obchodě mezi regály konzervu s uzenou chobotnicí, šup s ní do košíku. Nebudete litovat! Ochutnejte míchaná vajíčka s uzenou chobotnicí.

Ingredience pro:
2 porce
  • 1 plechovka uzené chobotnice
  • 5 vajec
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce petrželové natě
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 15 černých oliv
  • 6 cherry rajčat
Článek

Postup

Krok 1: Na oleji orestujte nakrájenou cibulku. Pak přidejte na kousky nakrájenou chobotnici a prolisovaný nebo jemně nasekaný česnek a důkladně ji osmažte, aby změkla.

Krok 2: Mezitím si vajíčka rozdělte na bílky a žloutky. K hotové chobotnici přidejte petrželovou nať a vše zalijte vaječnými bílky. Ty zlehka promíchejte a až budou skoro ztuhlé, přilijte i žloutky. Vajíčka samozřejmě můžete klepnout rovnou celá, ale takhle budou vypadat lépe. Ty opět zlehka promíchejte a nechte ztuhnout.

Krok 3: Nakonec vše stáhněte z plamene, podle chuti dosolte a dopepřete a ihned podávejte s rajčátky, olivami a s čerstvým pečivem.

Máte rádi chobotnici? Zkuste i salát z chobotnice.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama