Hlavní obsah

Mini kabelky a psaníčka v zářivých barvách. Vyberete si?

Foto: isifa

Oživte letní outfit výrazným psaníčkem a budete nepřehlédnutelnáFoto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazné a veselé barvy, včetně těch neonových, vládnou celé letošní jarní a letní sezoně. Proto se nevyhýbají ani doplňkům, jako jsou kabelky. V našem hledáčku se tak dnes ocitla psaníčka a mini kabelky, které hýří všemi odstíny i tvary. Vyberte si svůj kousek přesně pro vás.

Článek

Patříte k ženám, které milují zářivé barvy a holdují osobitým doplňkům? Pak vám budou naše dnešní tipy na barevná psaníčka lichotit a určitě nezůstanete u jednoho kousku. A přestože se letos ke slovu dostaly ve velké míře jemné pastelové odstíny, můžete stále vsadit na jedno ze zásadních pravidel módy: „Čím víc barev, tím víc trendy“. O tom jste se ostatně mohly přesvědčit již v našich předchozích článcích: Jarní boty hrají všemi barvami!, Jarní doplňky v zářivých barvách: Šátky, pásky i bižuterie či Barevné kalhoty: Ukažte na jaře, co ve vás je!.

A tímto mottem se inspirovaly i některé aktuální kolekce kabelek. „Pro letní kolekci jsem se držela trendu, vybrala výrazné barvy a zkombinovala jsem spolu podobné odstíny, jako například růžovou a oranžovou nebo tyrkysovou a zelenou. Veselé letní barvičky jsem doplnila černým akcentem v podobě zipu nebo uší, které kabelku oživí a díky nimž ji můžete snadněji kombinovat s černou,“ popisuje oděvní designérka kabelek Mum-ray Lucie Michalcová.

Hravost čiší i z kolekce značky Aldo. „Výrazné barvy použité buď v jednobarevných řešeních nebo v geometrických kompozicích na čistých, ale silných tvarech jsou přímým útokem na vaše vjemy. Pro letní kolekci designéři zvolili hravější cestu, která koresponduje s touto nejradostnější roční periodou,“ upřesňuje záměr firmy Vladimír Špelda a dodává, že účel psaníčka dnes už přesahuje společenské příležitosti a stává se stylovým doplňkem pro den. Tomu se také přizpůsobují tvary, materiály a barvy. Ty na den proto mohou být větších rozměrů, jejich tvar nemusí být přísně geometrický, ale může se s podporou materiálu projevit v měkčí a tvarově uvolněnější podobě.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 299 Kč, Asos 1250 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 650 Kč, Mango 239 KčFoto: archiv firem

Kontrastům vládne červená s růžovou

Decentní a elegantní černou nebo bílou klasiku už jistě ve své sbírce máte, a proto je potřeba rozšířit barevnou škálu o nějaký extravagantnější model. Zvláště na jaře a v létě, kdy se psaníčka hodí nejen na večerní příležitosti, ale též na běžné nošení do města, na kávičku s kamarádkou či na svatby přátel. Pestré barvy navíc oživí i docela jednoduché oblečení. Pokud zvolíte vícebarevný outfit, volte takové psaníčko, jehož barva je obsažena alespoň v základu.

A po jakých barvách se poohlédnout? Momentálně jsou in vždy dva podobné odstíny vedle sebe i naprosté kontrasty. Nadvlády se ujala především červená barva v kombinaci s růžovou, s oranžovou nebo fialovou a modrá se zelenou. Mezi hitovky se však zařadily dále svítivě žlutá, jasně oranžová či ostře modrá. Romantičky mohou také sáhnout po výrazných potiscích s květinovými vzory, které jsou stále trendy už od loňska. Celkový dojem pak umocníte ještě pomocí vyladěných detailů, jakými jsou lak na nehty či šperky ve stejném odstínu. Stačí si jen trochu pohrát.

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Mango 449 Kč, 299 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Asos 950 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1399 Kč, Aldo 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1999 Kč, Mum-ray 870 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Pull&Bear 699 Kč, Zara 2499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1699 Kč, Mum-ray 590 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1699 Kč, Bershka 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 349 Kč, Aldo 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mum-ray 890 Kč, Mango 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, Mango 1599 KčFoto: archiv firem

Oslnivé neonky pro holky, co chtějí být vidět

Razíte heslo „oslnit za každou cenu“ a máte dost odvahy na to, že se po vás každý ohlédne? Pak je tu pro vás jediná možnost. Vyrazit do víru dění s neonovou kabelkou. Ať už to bude velké psaníčko v podobě dopisní obálky, miniaturní hranatá kabelka ve stylu Alexander McQueen nebo ve tvaru zmenšené pošťácké brašničky, vždy upoutá pozornost. Navíc vašemu looku dodá energii a vám dobrou náladu.

A nebojte se neonky kombinovat dokonce dohromady. Klidně si můžete v našem předešlém článku  zde vybrat neonové tričko, kalhoty či jen šátek a pásek a doplnit je psaníčkem v jiném tónu. Tady už ale pozor na zbytek outfitu, který by v takovém případě měl zůstat neutrální, aby barvičky trochu rozbil. Záleží však jen na vašem vkusu a módní kuráži.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 399 Kč, Zara 2499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 350 Kč, Esprit 800 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mum-ray 870 Kč, H&M 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 200 Kč, Esprit 800 KčFoto: archiv firem

A který kousek padnul dnes do oka vám?

Reklama

Načítám