Hlavní obsah

Misionářská poloha? Sexy tipy, díky kterým vás bude bavit ještě víc

Foto: Thinkstock

Máte rádi misionáře? Budete ho mít ještě radši!Foto: Thinkstock

Reklama

Misionářská poloha. Romantická, ale k dokonalosti má daleko? Záleží na úhlu pohledu a drobných vychytávkách, které ji umí přetvořit ve vaši oblíbenou milostnou pozici! Tak se nebraňte šťavnatým změnám!

Článek

Britská sexuoložka Tracey Cox říká, že prozatím je evidováno na šest set různých milostných poloh, přičemž pohodlná misionářská pozice patří mezi pět nejoblíbenějších.

„Říká se, že první misionáři, kteří byli vysláni do kolonií, aby přispěli k jejich civilizaci, považovali tuto polohu za bezúhonnou. Tak asi proto se jí říká misionářská. A už hodně dlouho,“ vysvětluje sexuoložka původ názvu v jedné ze svých publikací. Ten totiž zná málokdo, ovšem samotná poloha je velmi známá, i když pro někoho trochu klidná až nudná. Jenže právě na to sexuologové znají lék!

Invaze zlepšováků slaví úspěchy

Psycholožka Amy Richardson z Floridy na svém blogu popisuje oblibu žen vůči misionářské poloze (pohled z očí do očí a příležitost ke stimulaci klitorisu) avšak uznává, že nějaké drobné úpravy mohou pozici vylepšit z „té jen příjemné“ na vzrušující. Co radí, aby byl misionář lepší a pohodlnější?

1. Manipulujte s nohama

„Je to jedna z cest, která vede k pohodlí i orgasmům zároveň,“ popisuje psycholožka a sexuální poradkyně v jednom s tím, že je nutné vyzkoušet, jak široko by nohy měly být u sebe, od sebe nebo vysoko.

„Dáte-li nohy do V, partner se o vás může třít a klouzat po vašem těle. Při požadavku na hluboký průnik pokrčte kolena a chodidla opřete o partnerova ramena, nebo je držte před sebou,“ popisuje odbornice a upozorňuje i na milování „pod jiným úhlem“, to znamená, že partner do vás nevstoupí zepředu, ale třeba z boku.

Technicky je to možná pro někoho náročnější, ale při troše šikovnosti se obyčejný misionář promění v žhavého kandidáta na oblíbenou polohu.

Foto: Thinkstock

Jde o kontaktní polohu. Můžete se dívat vzájemně do očí, je to vzrušující!Foto: Thinkstock

2. Odhadněte správnou vzdálenost

Žena leží na zádech, partner na ní. Logicky se tedy muž otírá o tělo svojí nahé milenky, pokud se jedná o klasickou verzi misionáře. Jenže když se nepodpírá rukama a leží na ní celou vahou, je to velmi nepohodlné. Znáte ten skoro až dusivý pocit? Tak gestem ruky „nastavte“ optimální vzdálenost mezi vašimi těly a zároveň se začněte pohybovat v rytmu, který vám vyhovuje. Proč mu to nejdřív názorně ukázat?

„Rychlé pohyby mohou přestimulovat klitoris až do bolesti, kdežto absence kontaktu jeho těla s vaším poštěváčkem způsobuje frustraci,“ uvádí Amy Richardson. Verze, kdy žena leží s nohama svěšenýma z postele, jsou taky fajn. U nich se dá prsty rozšířit oblast „pokrytí“ a ukázat mu poštěváček připravený ke stimulaci. (On tak jednoznačně pochopí, kdo si žádá zvýšenou pozornost.)

Dvě mouchy jednou ranou

Kreativita se dá projevit i nákupem silonových pásků určených pro erotické hrátky. (Balení po čtyřech kusech vyjde asi na 280 korun.) Konce se mohou omotat okolo vašich kotníků, takže mít nohy do V nebude náročné. Navíc je to příležitost k experimentům. Dejte nohy od sebe a nataženou pásku přehoďte partnerovi na týl hlavy.

Foto: Thinkstock

Trochu se pootočit na bok dá pozici novou energiiFoto: Thinkstock

Svěží překvapení na závěr

Poštěváček lze stimulovat i tak, že stehna přitisknete k sobě, a naopak partner je bude mít roztažená. Je to příjemné, ale ne burcující? Milence misionář příliš nebaví? Překvapte ho a napůl si sedněte.

„Pak zvedněte zadeček, pomalu se zakloňte a zase se vraťte zpátky. Tento pohyb opakujte stále dokola, dokud nevyvrcholíte – buď vy, nebo partner, nebo nejlépe oba,“ radí sexuoložka Tracey Cox, která tento trik považuje za ideální tečku, neboť jakmile se z této pozice ladně přetočíte, jste nahoře nad ním.

A jak to s misionářem máte vy? Milujete ho, nebo ho jen „tolerujete“?

Reklama

Načítám