Hlavní obsah

Miss Langmannová: Bude političkou?

Foto: Lukáš Vrtílek

Titul Miss změnil Renatě Langmannové životFoto: Lukáš Vrtílek

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lvice Renata Langmannová oslaví v polovině srpna čtyřiadvacáté narozeniny. Od doby, kdy se stala královnou krásy v soutěži Česká Miss, uplynuly čtyři roky. Všichni si ji z té doby pamatujeme jako studentku Policejní akademie ČR v Praze. Uspěla by s oborem, který studuje na některém z ministerstev a má sama takové ambice? Co si myslí o dnešních mladých političkách?

Článek

Jak se ti změnil život po tom, když jsi se stala královnou krásy v soutěži Česká Miss?

Úplně se mi obrátil vzhůru nohama:-) Změn bylo opravdu hodně, když si na to dnes vzpomenu, připadá mi to jako laciný příběh z amerického filmu:-) Ale to, že jsem to tenkrát zkusila, považuji za nejlepší krok v mém životě.

Kdo tě do soutěže přihlásil?

Přihlásil mě můj tatínek, ale já jsem to v podstatě chtěla sama. Věděla jsem, že je to obrovská příležitost, jak se v kariéře posunout o tisíc kroků dál.

Čekala jsi vítězství?

Moje vítězství bylo už to, že jsem se dostala do finálové dvanáctky. Nic víc jsem od soutěže nečekala. Nestresovala jsem se, jestli budu v první trojce nebo ne a možná proto se to nakonec podařilo.

Co bys dnes s odstupem času a s nabytými zkušenostmi poradila dívkám, které by to rády zkusily?

Já to můžu všem jen vřele doporučit, ale je důležité, aby to ta dívka chtěla sama a nedělala to jen proto, aby se zavděčila rodičům nebo příteli. Miss je obrovská šance a odrazový můstek. Pak už záleží na každé dívce, jakým způsobem svůj titul zhodnotí.

Co se dělo po soutěži? Postarala se o tebe agentura?

Samozřejmě že se o mě postarala, ale nemůžete spoléhat na to, že všechno udělá a vyřeší za vás. Tenkrát jsem dost rychle dospěla. Byla jsem hozená do vody a musela jsem plavat. Nic jiného nezbývalo a je to dobře, dřív jsem byla nesamostatné děcko, které bez mámy neudělalo krok.

Ještě v tomtéž roce jsi se zúčastnila soutěže Miss Universe v LA. Čím se tato soutěž liší od té naší, národní?

Miss Universe byla pro mě opravdu velký zážitek… Na soutěž se sjede 90 dívek z celého světa a všechny si myslí, že zrovna ony jsou ty nejkrásnější. Většina z nich má na sobě nějaký vylepšovací chirurgický zákrok a jsou ochotny ráno tři hodiny strávit v koupelně, aby si udělaly perfektní make-up a vlasy. Já jsem se tam moc dobře necítila. Nejraději chodím nenalíčená a nemám ráda takové to předvádění, kdo má hezčí šaty a dražší kabelku.

Foto: archiv R. Langmannové

Renata Langmannová s nejlepší kamarádkou LenkouFoto: archiv R. Langmannové

Máš odtud nějaké přátele, se kterými jsi stále v kontaktu?

S některými lidmi jsem si tenkrát kontakt vyměnila, ale jediný s kým jsem nějak zůstala ve spojení, je Miss Slovensko.

Je podle tebe možné potkat v modelingu opravdovou přítelkyni? Nebo stále soupeříte?

Vztahy mezi modelkami jsou ve většině případů dobré. Já jsem si dokonce mezi nimi našla pár opravdových kamarádek. Je to ale dost individuální, protože prostředí, ve kterém se pohybujeme, je velmi konkurenční a český modeling je malý rybník, takže se každá snaží urvat, co nejvíce pro sebe.

Co na tvé ambice modelky říkali tehdy rodiče a co říkají dnes?

Mí rodiče jsou zlatí! Odmalička mě podporovali v tom, co mě bavilo a čemu jsem se chtěla věnovat. Pamatuji se, jak mě mamka každý týden vozila na kurz modelingu a za poslední peníze kupovala lodičky. Jsem jim vděčná za to, že mi tenkrát věřili… Dnes je samozřejmě jiná situace. Berou to jako moji práci a zdroj obživy. Občas je jim líto, že jsem tak brzy odešla z domova a že mě vidí jen velmi málo. Každý úspěch si ale žádá své oběti.

Ještě studuješ Policejní akademii ČR v Praze? Není to pro křehkou dívku neobvyklá škola?

V letošním roce jsem promovala jako bakalář a ráda bych pokračovala i v magisterském studiu. Školu jsem si vybrala, protože mi připadala hodně zajímavá a kromě bezpečnostních předmětů klade velký důraz na právo. A k té křehkosti. Myslím, že zase tak křehká nejsem. Mohla bych vás o tom přesvědčit na střelnici nebo při tréninku thai boxu:-)

Vybrala sis obor Bezpečnostně právní činnost, uspěla bys s ním třeba na Ministerstvu obrany?

Nevím, jestli na Ministerstvu obrany, ale určitě na Ministerstvu vnitra!

Chtěla bys někdy v budoucnu dělat politickou kariéru a dostat se třeba do vlády?

Nad tím jsem reálně ještě nepřemýšlela, ale je pravda, že se v poslední době o politiku zajímám čím dál víc.

Foto: archiv R. Langmannové

V USA s přítelem OndřejemFoto: archiv R. Langmannové

Co říkáš dnes na tolik diskutované mladé političky, které budou schvalovat zákony. Myslíš si, že k tomu mají dostatek životních zkušeností? Neměli by je vytvářet a schvalovat přece jen lidé nad 25 let? Nebo si naopak myslíš, že budou mít co nabídnout?

Myslím si, že to není o věku. Mladí lidé mají tu výhodu, že jsou nápaditější a kreativní. Spojení zkušenosti a moudrosti s novým pohledem na věc je určitě ta nejlepší kombinace.

Dost o politice, vraťme se k modelingu, daří se ti pracovat převážně v zahraničí. Kde se ti líbilo nejvíc?

V posledním roce se mi po velkém úsilí podařilo prorazit i do mezinárodního modelingu. Cestuji převážně po Evropě. Díky pracovním nabídkám jsem se však dostala i do vzdálenějších zemí. Moc se mi líbilo třeba na Mauriciu nebo Madeiře.

Máš přítele, co říká na tvoji práci, nežárlí?

S Ondřejem jsme přibližně dva roky. Je mi oporou jak v osobním, tak pracovním životě a často je mým největším rádcem. Jsem si jistá, že určitá část mého úspěchu je i jeho zásluha.

Vyzkoušela sis podnikání a založila školu modelek s názvem Modeling camp RL. Jak taková škola funguje?

Modeling camp je týdenní kurz pro začínající modelky nebo dívky, které zajímá prostředí modelingu. Koná se zatím jednou ročně na Lipně, kde je nachystaný bohatý program a zajímaví hosté. Nyní se připravujeme na srpnový kurz. Škola je určená jak pro dívky, tak mladé muže.

Co tě čeká po prázdninách?

Určitě bych chtěla pokračovat ve studiu. Co se týká pracovních plánů, tak bych ráda ještě několik let cestovala a vydělávala modelingem. Zásadně si však nedělám nějaké přesné plány, protože ty většinou nevychází. Nechávám se překvapit tím, co mi život přinese do cesty.

Reklama

Související témata:

Načítám