Hlavní obsah

Mladý samuraj – Cesta válečníka

Foto: nakladatelství Jota

Mladý samurajFoto: nakladatelství Jota

Reklama

Na knižních pultech se objevil první díl knihy - nové trilogie pro mládež od Chrise Bradforda - s názvem Mladý samuraj, kniha 1. - Cesta válečníka. Další pokračování se připravují k vydání na rok 2009 a 2010.

Článek

Mladý samuraj, kniha 1. - Cesta válečníka

Dvanáctiletý Jack Fletcher, který v roce 1611 ztroskotal s lodí u pobřeží Japonska a jehož otec byl brutálně zavražděn nindžou, se ocitá sám v neznámé a cizí zemi a musí bojovat o přežití.

Poté, co jej zachrání legendární mistr šermíř Masamoto Takeši, nastupuje mladý Jack cestu, která do krajnosti prověří jeho výdrž, neboť se rozhodne stát se prvním gaidžinským samurajem. Pod vedením Masamoty v jeho Niten Iči Rjú, „škole Dvou nebí" v Kjótu, se Jack tvrdě cvičí v bušidu - Cestě válečníka. Má jediný cíl: pomstít smrt svého otce a zabít nindžu, kterého zná jen pod jménem Dračí oko.

Vyvrhel, jak svým vzhledem, tak neznalostí jazyka, si udělá z Jacka brzy nepřítele. Jack má však jednoho spojence, Akiko, krásnou a pozoruhodnou dívku - a rovněž samurajku...

O knize:

„Mladý samuraj je vskutku vzrušující, dějově nabité dobrodružství, pojednávající o bojových uměních. Hlavní postavy jsou neustále v akci a kniha je díky spádu a smyslu pro detail báječnou četbou pro všechny děti. Navíc jim poskytuje úžasný vhled do světa bojových umění, ať už je cvičí, nebo ne, a japonské kultury jako takové. Můj osmiletý syn se nemůže dočkat knihy číslo dvě!"

Steve Cowley, držitel 6. danu a instruktor kjó šin taidžutsu. Zakladatel Akademie bojových umění Steva Cowleye, profesionální instruktor od roku 1986.

Foto: Mladý samuraj, kniha 1. - Cesta válečníka

O autorovi:

Chris Bradford rád létá vzduchem. Vrhl se na bungee laně nad Viktoriiny vodopády, z letadla na Novém Zélandě a na padákovém kluzáku z hory ve Francii, ale vždycky se mu podařilo bezpečně přistát - za což vděčí svému výcviku v bojových uměních... V sedmi letech vstoupil do džudistického klubu, kde mu okamžitě učarovalo házení protivníků přes rameno, údery do vzduchu a tradiční úklony. Od té doby cvičil karate, kickbox, samurajský šerm a získal černý pás v taidžutsu, tajném bojovém umění nindžů. Než začal psát trilogii Mladý samuraj, živil se Chris jako profesionální hudebník a skladatel písní. Dokonce se svou kapelou hrál pro Její Veličenstvo královnu Alžbětu II. (ale má podezření, že jí jejich vystoupení připadalo trochu hlučné).

Chris žije se svou ženou a dvěma kočkami, Tiggerem a Rhubarb, ve vesnici v pohoří South Downs. Chcete-li se o Chrisovi dozvědět víc, navštivte webovou stránku www.youngsamurai.com.

Autor obdržel v roce 2007 cenu Sasakawa Award, která je udělována za mimořádný přínos k porozumění mezi Japonskem a Velkou Británií.

Název: Mladý samuraj, kniha 1. - Cesta válečníka Rozsah: 280 stran Cena: 278 Kč Vydalo: Nakladatelství JOT A www.jota.cz

Reklama

Související témata:
Samuraj

Načítám