Hlavní obsah

Móda: Co je velké, to je hezké? Na podzim ano!

Foto: Marie Bartošová

Podzim ovládl oversized trend v čele s objemnými kabátyFoto: Marie Bartošová

Reklama

S materiálem se v nadcházející sezoně rozhodně šetřit nebude. Zapomeňte na titěrné oblečení a super úzké střihy, módní je cokoli, co je oversized! Jak tento, tak trochu svízelný trend nosit?

Článek

Módní, v uvozovkách „pravidlo“ číslo jedna vždycky znělo: Oblečení by mělo dokonale sedět! Po nástupu oversized trendu už ale tahle poučka neplatí. S, M nebo XL? Na první dobrou těžko říct. Letos zkrátka platí heslo:„Čím větší, tím lepší“. A co všechno se skrývá pod oversized trendem? Cokoli, co vypadá, že je vám minimálně o dvě velikosti větší.

Možná vás napadne, že jde o super způsob, jakým zakrýt přebytečná kila. Tentokrát vás ale zklameme – oversize jako kamufláž nefunguje. Ano, pod volným střihem se leccos schová, dámám se silnější postavou ale taková móda opticky přidá na objemu. Delší oversized kabáty zase nemusí svědčit menším postavám. Pokud se ale chcete přece jen pustit do experimentování s touhle velikostně nadsazenou módou, nechte se inspirovat tipy stylistky Ivy. Role modelky se zhostila čtenářka Kristýna.

Černá versus bílá

Začněme zlehka. Dlouhou huňatou vestu můžete nosit k typicky ženským kouskům. Co ji zkombinovat třeba s delší sukní do pasu a připojit halenku se zajímavými prostřihy v dekoltu? Přestože by si tahle dvojka vystačila sama o sobě, vesta jí dá nový rozměr.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Mango, 999 Kč), halenka (Mohito, 599 Kč), vesta (H&M, 999 Kč), boty (Mohito, 1699 Kč), rukavice (Mohito, 799 Kč)Foto: Marie Bartošová

Kabát jako základ

Přestože může být oversized téměř cokoli, jedničkou podzimu, a vlastně i zimy, budou objemné kabáty. Jejich nespornou výhodou je fakt, že se do nich můžete příjemně zachumlat. Nejlépe vyniknou v kontrastu se šaty, nosit je ale můžete i s čímkoli užším. Oblečení, kdy je až na spodní prádlo všechno volné, mimo molo příliš nefunguje.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (H&M, 899 Kč), kabát (H&M, 2999 Kč), boty (Marks & Spencer, 1299 Kč), peněženka (Mohito, 449 Kč)Foto: Marie Bartošová

Top s odhalenými zády

Ano, opravdu se díváte na top velikosti S. Oversized vršky nejlépe vybalancujete upnutějšími protějšky. Třeba úzkou pouzdrovou sukní. Komplet můžete doplnit tradičními podpatky, pokud se ale nebojíte odvázat, klidně obujte cool oxfordky. Body navíc získáte i za stylový klobouk. A varování na závěr, pod top s odhalenými zády klasická podprsenka nepatří!

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (H&M, 599 Kč), top (H&M, 799 Kč), klobouk (Mohito, 599 Kč), boty (Mango, 2199 Kč)Foto: Marie Bartošová

I leopardi jsou oversized

Oversized trend neminul ani zvířecí říši. Objemný kabát s leopardím vzorkem unosíte k těm nejjednodušším sestavám, stejně dobře ale bude svědčit i asymetrické sukni a mikinovému vršku. Uvolněné beanie čepice to letos dotáhly až na seznam „must have“ kousků. Vzpomeňte si na ně ve chvíli, kdy budete chtít nějaký outfit odlehčit nebo se zkrátka budete chtít zahřát.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: mikina (Mango, 849 Kč), sukně (H&M, 799 Kč), kabát (Mango, 1899 Kč), boty (Reserved, 1899 Kč), čepice (Reserved, 249 Kč), taška (Reserved, 899 Kč)Foto: Marie Bartošová

Vesta jako součást večerního looku

V kurzu jsou i jednoduše střižené vesty v prodloužené délce. Kromě běžné kombinace s úzkými džíny a trikem je můžete pojmout i jako doplněk k šatům. Včetně jejich večerních variant. Tmavě modrá vesta proto dělala garde dlouhým šatům s prostřihy a holými zády.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: šaty (H&M, 1499 Kč), vesta (Mohito, 1199 Kč), psaníčko (Mohito, 1099 Kč), boty (Marks & Spencer, 1499 Kč)Foto: Marie Bartošová

Co říkáte na oversized trend? Dáte mu šanci, nebo vás tahle móda nebere? Napište nám!

Reklama

Načítám