Hlavní obsah

Móda nejen pro padesátnice: Co nosit na podzim?

Foto: Filip Matušinský

Seznamte se s hlavní hvězdou dnešního článku, čtenářkou LenkouFoto: Filip Matušinský

Reklama

Je úplně jedno, jaké máte datum narození – přídavné jméno „usedlý“ by ve vašem módním slovníku být nemělo. Že se i ve zralém věku můžete oblékat stylově, vám dokážeme se čtenářkou Lenkou coby modelkou.

Článek

Některé ženy svůj věk úzkostlivě tají, v případě Lenky ale není co skrývat. Nedávno oslavila padesátiny a vypadá přesně tak, jak se cítí – skvěle :-) Následující tipy určitě ocení Lenčiny vrstevnice, ale věříme, že nejen ty. To své si v nich mohou najít i dámy, které jsou třeba o dekádu mladší. Nebo naopak starší.

Módní peleríny

Aktuální jedničkou na poli módu jsou bezesporu ponča, přehozy a peleríny. Jejich hlavní výhody? Jsou zajímavější než klasické kabáty a sluší v každém věku. V chladném počasí oblečte pod pelerínu hřejivý svetr, pokud budete mít kratší rukáv, vyzbrojte se vysokými rukavicemi. Skvěle bude vypadat i kombinace s šaty.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: šaty (Gant, info o ceně v obchodě), pelerína (Pinko, 13 700 Kč), boty (H&M, 999 Kč), kabelka (Reserved, 799 Kč), brož (H&M, 399 Kč), punčocháče (Marks & Spencer, 249 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Klasický kabát? Zkuste ho pro jednou vyměnit za módní pelerínuFoto: archiv firem

Zkrácený top jinak

Ano, i po padesátce můžete nosit trend zkrácených crop topů. Stačí, když k vršku obléknete sukni s vysokým pasem tak, aby nevykukoval jediný milimetr kůže. K úzké sukni můžete zvolit rozšířený top nebo ten s netopýřími rukávy.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: sukně a top (The Item, 5850 Kč/cena za komplet), náhrdelník (Reserved, 449 Kč), kožené boty (Reserved, 2199 Kč), punčocháče (Marks & Spencer, 249 Kč)Foto: Filip Matušinský

Kožen(kov)ý trend

Jedním z výrazných trendů podzimu je i kůže a její imitace. A rozhodně v ní nebudete připomínat motorkářky. Vyzkoušet doporučujeme koženkovou sukni, která bude vypadat skvěle i ve společnosti těch nejjednodušších topů. Pokud chcete zajít dál, můžete k sukni obléknout vršek ze stejného materiálu.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: top (Reserved, 999 Kč), sukně (Reserved, 999 Kč), náhrdelník (The Item, 1550 Kč), kabelka (H&M, 599 Kč), kožené boty (Reserved, 2199 Kč), punčocháče (Marks & Spencer, 249 Kč)Foto: Filip Matušinský

Foto: archiv firem

Sukně z imitace kůže perfektně osvěží váš šatník. Kterou si vyberete?Foto: archiv firem

Huňaté roláky

Módní trendy nebývají vždycky praktické, s o to větší radostí jsme uvítali záplavu pletenin, hřejivých roláků a celkově objemných huňatých svetrů. Nosí se k úplně všemu a ano, i k sukni místo oblíbené halenky. Nebo přes ni.

Foto: Filip Matušinský

Na foto: sukně (United Colors of Benetton, 1999 Kč), svetr (Reserved, 999 Kč), prsteny (H&M, 349 Kč/set), kabelka (United Colors of Benetton, 1999 Kč)Foto: Filip Matušinský

Mix materiálů

Na večerní variantě vám stylistka Ivana ukáže, jak skvěle vypadá kombinace různorodých materiálů. Přemýšlíte, co přehodit přes vaše oblíbené krajkové šaty? Vsaďte příjemný kabátek z umělé kožešiny. Pro zdůraznění siluety můžete přidat pásek.

Foto: Filip Matušinký

Na foto: šaty (H&M, 999 Kč), kabátek z umělé kožešiny včetně pásku (United Colors of Benetton, 3999 Kč), boty (H&M, 999 Kč), kabelka (DKNY, 6680 Kč)Foto: Filip Matušinký

Chcete se i vy stát hvězdou našich módních článků a vyzkoušet si roli modelky? Máte možnost! Své aktuální fotografie včetně telefonního čísla posílejte na e-mail jana@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám