Hlavní obsah

Modelkou na stará kolena: Tyhle dámy návrháři zbožňují!

Foto: Isifa

Na mola světových přehlídek si troufnou i krásky v letech, například Carmen Dell’OreficeFoto: Isifa

Reklama

Některé modelky jsou staré už ve dvaceti, jiné milují módní návrháři bez ohledu na to, že by svíčky na dortu už jedním dechem rozhodně nesfoukly. Podívejte se na krásky v letech.

Článek

Mohly by v parku krmit holuby nebo u kafe a dortíku slzet nad fotoalbem a vzpomínat na dobu, kdy se o ně prali přední módní návrháři. Tyhle „holky v letech“ se ale neutápějí v tom, co bylo. Dovedou sakra dobře prodat to, jaké jsou právě teď. A, světe div se, přední módní návrháři jsou z nich paf stále!

1. Inès de la Fressange

Narodila se v roce 1957 a v sedmdesátých letech se poprvé procházela po světových molech v modelech od Jeana Paula Gaultiera, Christiana Lacroix nebo Karla Lagerfelda. Před pár lety se Inès vrátila na mola, a dokonce se stala tváří L´Oréal Paris. Inès ale není jen modelka, vlastní módní firmu, která se specialuzuje na boty, kabelky a doplňky, ale napsala i knihu Se šarmem Pařížanky, která vyšla i u nás.

Foto: Isifa

Inès de la Fressange je nejen modelka, ale i podnikatelkaFoto: Isifa

2. Daphne Selfe

Přes šedesát let krouží po molech a předvádí kampaně těch nejprestižnějších značek. Daphne, která se narodila v roce 1928, své vrásky a šediny neskrývá, ale naopak z nich umí udělat přednost. Další podrobnosti o této fascinující ženě najdete i v tomto článku.

Foto: Isifa

Daphne už se na molech pohybuje šedesát letFoto: Isifa

3. Carmen Dell’Orefice

Bělovlasá, sošná a rozhodně nepřehlédnutelná, to je Carmen. V rodném listě má až neuvěřitelný rok narození 1931. Víc se o ní dozvíte v článku Módní svět šílí z další osmdesátileté modelky!

Foto: Isifa

Carmen dokazuje, že ani v osmdesáti nepatří do modelkovského starého železaFoto: Isifa

4. Vera von Lehndorff

V kolonce povolání má Veruschka, narozená v roce 1939, vepsáno modelka a příležitostná herečka. Pochází ze šlechtické rodiny a na vrcholu své kariéry modelky byla v sedmdesátých letech. Jak sama prohlásila, miluje své vrásky, a tak jí nedělá problém vystavit je i na molech nebo ve filmu. Například v bondovce Casino Royale s Danielem Craigem, kde jste ji mohli vidět jako hraběnku von Wallenstein.

Foto: Isifa

Modelka i herečka VeruschkaFoto: Isifa

5. Cindy Joseph

Cindy se dala na dráhu modelky až kolem padesátky. Pro mladistvý vzhled po ní okamžitě sáhly kosmetické firmy a její tvář se začala objevovat u krému proti vráskám. I v 63 letech z ní přímo sálá energie, kterou by jí mohly závidět mladičké kolegyně.

Foto: Experience life

Cindy Joseph se udržuje stálým pohybemFoto: Experience life

6. Pia Grønning

Zájem návrhářů o starší modelky svědčí a dává práci i další elegantní dámě, která už ví, jaké to je, když další kulatiny budou pod číslem 70. Pie Grønning bude 65 a stále může nabídnout pružné tělo, krásný úsměv a ležérní eleganci.

Foto: archiv Agence Silver

Pružné tělo a elegance, to jsou Piiny přednostiFoto: archiv Agence Silver

7. Marion Finlayson

Marion se k dráze modelky vrátila po šedesátileté pauze, po smrti svého manžela, aby se vyrovnala s jeho ztrátou. Celý život pracovala jako učitelka dětí, které vyžadují zvláštní péči. V 81 letech se tedy stala znovu vyhledávanou modelkou a tvrdí, že jí to velmi vyhovuje, protože miluje společnost mladých lidí.

Foto: Isifa

Marion se na mola vrátila po letech práce učitelkyFoto: Isifa

Jak se vám modelky v letech líbí? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám