Hlavní obsah

Modely ze světových přehlídek do vašich šatníků

Foto: Marie Bartošová

Módu inspirovanou světovými kolekcemi si vyzkoušela čtenářka KatkaFoto: Marie Bartošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Burberry, Balmain nebo Chloé. Také vás při sledování módních přehlídek mrzí, že takové oblečení nevisí ve vašem šatníku? Poradíme vám, kde sehnat dostupnější alternativy. A bonus? Tipy na líčení!

Článek

Zaměřili jsme se přitom na přehlídky pro podzim/zimu a nositelné ready-to-wear kolekce. Z nich jsme vybrali naše tři nejoblíbenější modely a posvítili si nejen na oblečení, ale i líčení, kterým vizážisté modelky vybavili. A naše modelka? Tou se stala sympatická Katka z Brna!

Ve stylu Chloé

Foto: isifa

Mix materiálů podle ChloéFoto: isifa

Nenamalované? Na první pohled ano. S líčidly se na přehlídce Chloé šetřilo. Podobně nalíčila Katku i vizážistka Dáša: „Důležitý je precizní make-up a zakrytí všech nedostatků. Velkou roli hraje také zvýrazněné plné obočí. Stíny i řasenku jsem úplně vynechala, na spodním oku jsem vymalovala vnitřní linku bílou tužkou pro projasnění.“ Na rty vizážistka zvolila jemný tělový odstín a lehce růžovou tvářenku.

Foto: Marie Bartošová

Jemnému líčení dominovalo výraznější obočíFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Look ve stylu přehlídky ChloéFoto: Marie Bartošová

Stylistka Kristýna se potom nechala inspirovat spojením materiálů a vzorů modelu Chloé. „S motivem krajky, který je hitem, máme semišové kalhoty, prošívanou kůži na sukni zase zastupuje bunda. Mikina pod ní je, stejně jako Chloé mikina, oversized,“ popisuje stylistka.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: kalhoty (Zara, 999 Kč), psaníčko (Lindex, 549 Kč), mikina (H&M, 499 Kč), náušnice (Tally Weijl, 159 Kč), boty (Tally Weijl, 949 Kč), bunda (Promod, 1299 Kč), prsten (stylistky)Foto: Marie Bartošová

Inspirace značkou Balmain

Foto: isifa

Balmain nás dostal svými perličkami zdobenými kouskyFoto: isifa

Ani u „Balmainů“ se s líčením příliš nepárali. Výsledný look má být nenucený, vlasy jsou lehce rozcuchané a ani make-up není výrazný. Pozor, to ovšem neznamená, že byste ho měly vynechat. Stejně jako v minulém případě platí, že dokonalá pleť (byť díky make-upu a korektoru) je základ. „V tomto případě jsme řasenku použili, ale jen na horní oko. Do vnitřních koutků a kolem nosu jsem Katce nanesla rozjasňovač, aby byl výsledný efekt dokonalý,“ říká vizážistka Dáša. Tvářenku použila broskvovou, rtěnka je lehce do oranžova.

Foto: Marie Bartošová

Líčení modelek bylo decentní, rty lehce do oranžova a broskvové tvářeFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Make-up inspirovaný tím z přehlídky BalmainFoto: Marie Bartošová

Z kolekce se nám líbily hlavně nejrůznější aplikace, jako kamínky a perličky, kterými byla spousta kousků pošitá. Trend směle přebraly módní řetězce, a stylistka Kristýna tak ulovila sukni v podobném stylu. Doplnila ji stejně jako u Balmainu světlým svetříkem a páskem.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Lindex, 649 Kč), svetr (Lindex, 899 Kč), pásek (Promod, 499 Kč), boty (Zara, 999 Kč), náhrdelník (Aldo, 399 Kč), prsten (Six, 199 Kč)Foto: Marie Bartošová

Na vlně Burberry

Foto: isifa

Módní dům Burberry nás odzbrojil svými kabátky a mašličkovými páskyFoto: isifa

A závěrem Burberry. Tady už je líčení výraznější. Look modelek byl postavený na kouřově hnědých očích, zvýrazněném obočí a světlé puse. „Na víčka jsem použila tmavě hnědý stín, těsně u řas jsem vytvořila linku pomocí černého stínu. Na spodní oko potom přišla silnější linka hnědým stínem,“ popisuje vizážistka Dáša. Nezapomeňte na řasenku, bronzovou tvářenku a rty v nahém odstínu.

Foto: Marie Bartošová

Při líčení se vizážisté značky zaměřovali na kouřové očiFoto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Podobný look vytvořila pro Katku i vizážistka Dáša KopeckáFoto: Marie Bartošová

Co se týče oblečení, nemáme nic jiného než slova chvály. Roztomilá trika s ptáčky, úžasné sukně, ještě lepší kabátky a bundy a k tomu „mašličkové“ pásky. Za zmínku stojí i barevné rukavice, které se objevovaly u každého druhého modelu.

Foto: Marie Bartošová

Na foto: sukně (Zara, 799 Kč), bunda (Vero Moda, 1399 Kč), triko (Topshop, 520 Kč), kožené rukavice (F&F, ve slevě 294 Kč), pásek (Lindex, 399 Kč), boty (F&F, 899 Kč), punčocháče (H&M, 249 Kč), prsten (stylistky)Foto: Marie Bartošová

Který model byste ve vašem šatníku viděly nejraději? Napište nám!

Vizáž: Dáša Kopecká (MA-DA Make-up Network)

Styling: Kristýna Bolková (BACKSTAGE, škola stylistů)

Načítám