Hlavní obsah

Módní flitry? Pozor na nevkus!

Foto: bonprix

Oživte svůj šatník blýskavými flitryFoto: bonprix

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě stojíte u svého šatníku a říkáte si, že je to trochu nuda? Potřebovali byste ho oživit, ale váháte, jaký kousek by to spravil? Zkuste flitry! A pokud si myslíte, že tyhle třpytky patří pouze na disko či ples, vyvedeme vás z omylu. Poradíme vám, jak oblečení s flitry kombinovat a kam v něm vyrazit.

Článek

Nýtky, pajetky, glitry i flitry. Prostě vše, co se třpytí a dá se našít na jakýkoli kousek oblečení včetně kabelek, pásků i bot, je stále populární. „Flitry byly velice oblíbené hlavně v 80. letech, ale tehdy se nosily od hlavy až k patě. Proto na ně pak logicky vznikla v módě 90. let averze a naopak byly považovány za laciné,“ říká stylistka Jana Letková a pokračuje: „Nyní je to prvek, který se vrátil se vším všudy, ale dbá se, aby to nebylo příliš nevkusné. Žena musí vypadat elegantně a ne jako diskokoule.“

Na foto zleva: 3suisses, bonprix, Neckermann

Na foto zleva: Mango, Ann Christine

Flitry se používají jako ozdoba převážně společenských šatů, ale můžete si pořídit i flitry pošité triko, sako nebo jen sukni na běžné nošení. Nemusíte být přece za hvězdu jen na plese, ale i na kávě s kamarádkou. „Tento způsob zdobení běžného oblečení se hodí spíše k mladšímu věku. Na dámě v letech vypadá často poněkud lacině. Každopádně flitry dodají vašemu outfitu výrazně efektní vzhled, k čemuž jsou určeny,“ upřesňuje Dana Beranová ze stylistkaberanova.com.

Na foto: džíny New Yorker, tričko Debenhams, boty a kabelka Burberry, sako leiweb.it, náramek H

Na foto: šaty Mango, bolerko, náušnice a náramek Debenhams, psaníčko Alexander McQueen, lodičky vlevo Topshop, vpravo heels.com

Na foto: top Debenhams, legíny Topshop, psaníčko Dorothy Perkins, lodičky mytheresa.com, náušnice s náramkem a hodinkami Esprit

Základní pravidlo: Méně je více

Pokud se chystáte na disko či na party, klidně sáhněte po flitrech v divokých barvách, jako je třeba fialová, zelená, zlatá, ovšem na běžné nošení vybírejte jen jednoduché kombinace. „Určitě vypadají lépe flitry zvolené v barvě podkladu, tedy černé na černé látce, nebo stříbrné na bílém podkladu. Nic nezkazíte ani kombinací černé s bílou,“ radí stylistka Dana Beranová s tím, že pokud část vašeho outfitu zdobí flitry, zbytek musí býtjednoduchý, bez dalšího zdobení, a určitě už ne žádné vzory, aplikace, cvočky, nášivky, a podobně.

Rozhodně se na vás nesmí všechno blyštět. Vzhledem k tomu, že flitry jsou jako výrazný doplněk, oblékněte si vždy jen jeden kousek. „Třeba si vezměte lesklou vestičku nebo sáčko k jednoduchému outfitu, jako jsou džíny a bílé tričko. Pak budete vypadat stylově. Vyjímat se ale budete také v černé flitrové sukni v kombinaci s pánskou košilí zavázanou v pase na uzel,“ doporučuje stylistka Jana Letková.

Na foto: čelenka Ann Christine, kabelka C, baret pietro filipi

Na foto: pásek New Yorker, baleríny Neckermann, čelenka Ann Christine

Pro začátečnice jen psaníčko nebo pásek

Nejste si stále jistá, zda máte na lesk flitrů dostatečnou odvahu? Nebojte se začít třeba jen s páskem nebo čelenkou s flitrovou aplikací. I nepatrné detaily mohou váš look pozvednout. K jednobarevnému topu s černými legínami pak stačí vzít jen blýskavé psaníčko nebo třpytivé lodičky.

Stále ale pamatujte na jedno. Základem je vždy střídmost. A té docílíte hlavně flitry v jednom tónu. Ať už jde o lodičky, kabelku i top. Milé čtenářky, směle do toho a zašlete nám klidně do redakce své fotky outfitů, jak jste flitry zkombinovaly právě vy! Budu se na ně těšit na svém e-mailu.

Reklama

Související témata:

Načítám