Hlavní obsah

Módní líčení? Zvládnete ho v několika jednoduchých krocích!

Foto: Jakub Jurdič

Trendy líčení nemusí být komplikované! Následující looky zvládnete hravě v několika krocíchFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Složité postupy, ve kterých byste se po dvanáctém kroku začaly ztrácet, rozhodně nečekejte. Vizážistka Janka Letková vám představí líčení, založené na jednoduchých úkonech. Které vyzkoušíte jako první?

Článek

Když si projdete jednotlivé postupy (najdete je jako obvykle ve fotogalerii), zjistíte, že opravdu nejde o nic složitého. Líčení je přitom inspirované nejnovějšími beauty trendy a je poměrně výrazné.

Pokud tak nejste zvyklé na zářivé rtěnky nebo barevné linky, můžete si následující tipy vyzkoušet například před večírkem. V opačném případě si nařiďte budík o patnáct minut dříve a pusťte se do nich klidně už zítra!

Červená v moderním pojetí

Vyzkoušet byste ji měly bez výjimky všechny. Jakmile se k červené rtěnce propracujete, pochopíte, co na ní všichni vidí. Výrazná barva vás totiž doslova rozzáří.

Jak se bude nosit v roce 2016? Nejčastěji v doprovodu nahých očí! Zatímco kombinace s linkami může červené rty posunout do kategorie večerního líčení, look s minimem dalších líčidel je ideální i na všední dny. Soustředit se přitom stačí na dvě věci – perfektně upravenou pleť a pečlivě nanesenou rtěnku. Pokud se bez řasenky necítíte, použijte transparentní nebo sáhněte po hnědé, méně intenzivní. Pozor, jeden nátěr bude stačit.

Foto: Jakub Jurdič

Máte slabost pro červené rtěnky? Vyzkoušejte je zkombinovat s nenalíčenýma očima. Všimněte si také obočí modelky – stále platí, že se nosí v co nejpřirozenější podoběFoto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

1. lehký make-up Miracle Air de Teint, odstín 01 Beige Albatre, Lancôme, 2. korektor pro projasněný tmavých míst Airbrush Concealer, odstín 02 Medium, Clinique, 3. konturovací paletka Contouring Face Palette, Sephora, 4. rtěnka H&M, odstín Pomegranate, 5. zvýrazňovač obočí Brow Thickener, Sephora, 240 KčFoto: archiv firem

Mějte to nalinkované

V osmdesátých letech tak oblíbené modré linky slaví úspěch už několikátou sezonu. A jak vidíte na modelce, rozhodně nemusí mít onu retro pachuť.

Důležitý je styl samotné linky i celkové doladění líčení. Barvami rozhodně šetřete! Modrou skvěle doplní trocha broskvové na tvářích a rtech, nic víc není potřeba. Klasickou linku můžete navíc vyměnit za trend nadcházející sezony – na horním víčku táhněte linii jen od středu k vnějšímu koutku oka, na spodním ji umístěte naopak k tomu vnitřnímu.

Foto: Jakub Jurdič

S tužkou můžete pracovat i jinak. Až ji příště vezmete do ruky, zkuste linky nedotahovat tak, jak jste zvyklé!Foto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

1. make-up Fit Me!, odstín Classic Ivory 120, Maybelline, 2. tužka Eye Pencil To Go, odstín Peacock Blue 07, Sephora, 3. řasenka Volume Glamour Push Up, odstín 71 Wonder Black, Bourjois, 4. rtěnka Rouge Edition, odstín 03 Peche Cosy, Bourjois, 5. tvářenka Candy Queen of Hearts, Makeup RevolutionFoto: archiv firem

Nebojte se přiostřit

Tmavé rty, doplněné černou linkou, bodovaly pro změnu o dekádu později, tedy v devadesátých letech. K chladnému období se podobné rtěnky vyloženě hodí, co vás ale může překvapit, je fakt, že se tyto odstíny objevily i na přehlídkách pro nadcházející jaro.

Potřebujete další důvod, proč byste si měly podobný odstín pořídit? Linku vizážistka nanášela do vnitřní strany spodního víčka, jako za starých časů, nikde jinde jí nepokračovala. Líčení završila pár tahy řasenky a trochou cihlové barvy na tvářích.

Foto: Jakub Jurdič

Tmavé rtěnky vyžadují precizní nanesení, při líčení tak postupujte opatrně. Tady se žádné chybičky nepromíjejíFoto: Jakub Jurdič

Foto: archiv firem

1. rtěnka VIP Red, Nars, Sephora, 2. řasenka 2000 Calorie, odstín 01 Black, Max Factor, 3. tužka na oči Khol & Contour Eyeliner Pencil, odstín Ultra Black, Bourjois, 4. tvářenka Blush Me!, odstín Coral, MeMeMe, 5. projasňující korektor Skinflash, odstín 002 Candle Light, Christian DiorFoto: archiv firem

A jak se nejraději líčíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám