Hlavní obsah

Módní pohotovost Jany F.: V čem vyrazit na letní svatbu?

Foto: Mona Martinů

Chystáte se na svatbu coby host? Pak i vám přijdou následující tipy vhod!Foto: Mona Martinů

Reklama

Máte za sebou náročné pochůzky po obchodech, a ne a ne natrefit na to pravé? Nechte si sestavit módní tipy na míru stejně jako čtenářka Zdenka. Dnešní téma bude patřit oblečení na svatbu.

Článek

Do Dne D zbývají necelé dva měsíce a třiapadesátiletá Zdenka nemá představu, v čem půjde na synovu svatbu: „Jsem naprosto bezradná a zoufalá, nemohu nic vhodného sehnat. Nemusí to být nutně jenom šaty, ráda nosím i kalhoty v jakékoli délce. Problém také je, že nemohu nosit příliš vysoké podpatky a potřebuji trochu zakamuflovat bříško.“

Pusťme se do toho! Co se týče onoho „nikde na mě nic nemají“, většinou stačí jen malé popostrčení tím správným směrem. Zdenka má běžnou konfekční velikost a kromě onoho středu těla i poměrně souměrnou postavu. Vždy platí, že čas, který strávíte v obchodech, se rapidně snižuje s poznáním toho, co vám sluší.

Ženám s plnějším středem svědčí především rafinované zavinovací střihy a splývavé materiály, které tělo neobepnou. Samotná látka je důležitá i u kalhot, ty by se v pase nikdy neměly zařezávat. Tím pravým nejsou ani elastické pouzdrové sukně, lépe budou vypadat střihy do A (stačí mírné áčko) nebo sukně z pevnějších materiálů. Na seznam oblečení, kterému se vyplatí dát šanci, si připište i overal.

Foto: archiv čtenářky

Čtenářce Zdence posíláme exkluzivní šátek od Jakuba Polanky spolu s přáním, aby se svatba co nejvíce vydařila. A samozřejmě i samotné synovo manželství! :-)Foto: archiv čtenářky

Co se týče samotných tipů na svatbu, záměrně jsem vybrala jen jedny šaty a raději přidala variantu se sukní, Zdenčinými oblíbenými kalhotami i zmiňovaným overalem. Pojďte se na ně podívat z blízka…

Rozkvetlé šaty

Právě na šaty většinou padá volba při výběru slavnostního oblečení. Na letní svatbu jsou jako dělané ty s květinovým motivem, díky kterému si můžete dovolit i světlý podklad. Rozhodně se pod ně nestyďte obléknout postavu formující body nebo alespoň kalhotky s vyšším pasem, které stáhnou bříško. Dělají vám stejně jako Zdence problém podpatky? Vyrazte v nízkých lodičkách na kačence.

Foto: archiv firem

Šaty s květinovým motivem udělají dojem – a vy s nimiFoto: archiv firem

Nevšední overal

Kalhotové Zdence bych doporučila i často opomíjený overal. Díky jeho lehkosti a střihu vás nezradí tím, že by poukázal na každý nedostatek. Klíčový je luxusně působící materiál, který se zároveň nebude během dne krabatit – určitě látku v obchodě promačkejte prsty. Místo tradiční černé bych se přimluvila za jiné odstíny, může to být přitom klidně i tmavě modrá. K overalu se navíc hodí i placaté boty. Na výběru si ovšem dejte záležet, když už sandálky, tak reprezentativní!

Foto: archiv firem

Jak skloubit pohodlí a eleganci? Zkuste overal!Foto: archiv firem

V zavinovací sukni

Sukně se šikmými pruhy a rozparkem vytvoří krásnou siluetu, stejně jako top se zavinovacím efektem. Na podobné střihy se můžete zkrátka spolehnout. Barevně strohá kombinace unese výrazné psaníčko, takže se nedržte zbytečně při zemi. Této sukni budou svědčit podpatky, nemusí to ale nutně být vysokánské jehly.

Foto: archiv firem

Zavinovací top perfektně zakamufluje nedostatky v oblasti bříškaFoto: archiv firem

Za dámu v kalhotách

Kalhoty na svatbu? Pokud budou mít slavnostní nádech, jsem jednoznačně pro. Důležitý je ovšem materiál. Skvěle budou vypadat splývavé širší kalhoty nebo klasické elegantní „pukovky". Neotřele působí průsvitný vršek s našitými aplikacemi, který model pozvedne o level výš. Top pod něj už doporučuji volit co nejjednodušší. Šperk mohou suplovat sandálky zdobené perličkami.

Foto: archiv firem

Kalhoty na svatbu? V tomto podání ano!Foto: archiv firem

Chcete si nechat vytvořit módní tipy na míru, a ještě získat exkluzivní hedvábný šátek od návrháře Jakuba Polanky? Napište mi na e-mail jana@prozeny.cz a nezapomeňte připojit svoji fotografii. Vybrané čtenářky se mohou těšit na několik ukázkových outfitů v dalším článku. Pozor – dotazy musí být konkrétní!

Reklama

Načítám