Hlavní obsah

Módní předpověď: Tyhle jarní trendy si nenechte ujít

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Módní předpověď není tak nejistá jako současné počasí. Kostky na rok 2020 v oblasti módy jsou vrženy a vy můžete směle pustit nový vítr do skříně. Co si pořídit a co oprášit? Máme seznam!

Článek

Trendů, které následovat, je mnoho, ale v zájmu vaší peněženky (i planety) je lepší si vytipovat jen pár kousků, které stojí za to a mají šanci stát se nadčasovou záležitostí. Následující tipy můžete brát jako náš wish-list na nadcházející sezonu. Inspirací z přehlídek i street stylu módních metropolí je habaděj. Vybrali jsme ty, které stojí za to.

Zajímavá halenka

Halenka s nadýchanými rukávy, to je must-have letošní sezony. Zajímavý svršek noste s užšími kalhotami, abyste vyvážily kontrast s velkými rameny. Balonové rukávy nejsou úplnou novinkou, protože nadýchané topy měly modelky na přehlídce Rodarte už loňskou zimu. Novinkou je ale dát přes takový top vestičku, jak bylo k vidění na přehlídce Louis Vuitton.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka na podzim/zimu 2019 značky RodarteFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 499 Kč; H&M, 599 KčFoto: Archiv firem

Trenčkot v novém hávu

Nosí ho muži i ženy a nikdy ho nepřestaneme milovat – trenčkot! Návrháři letos v jarních a letních kolekcích přispěchali se zajímavými úpravami, jako jsou třeba rozparky na rukávech nebo kapuce, která z kabátku dělá víc uvolněný kousek. Vsaďte na neokoukanou barvu, kostky nebo kontrastní neonové tóny.

Foto: Profimedia.cz

Street style v ulicích KodaněFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Ralph Lauren, 7299 Kč, prodává About You; Esprit, 3399 KčFoto: Archiv firem

Džíny do zvonu

Kalhoty do zvonu si znovu našly místo v našich šatnících, i když to byl opravdu boj. Oprašte staré nebo pořiďte nové kousky, protože žádný jiný střih vám tak nezeštíhlí opticky stehna i boky. Nechápeme, že na ně módní svět vůbec kdy zanevřel!

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Celine na jaro/léto 2020Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Levi’s, 2990 Kč, prodává About You; Bershka, 699 KčFoto: Archiv firem

Oblek 

Jestli jste ještě neinvestovaly do obleku, je nejvyšší čas. Zatímco loni vedla kostka, letos jsou to jemné svislé proužky. Zda si zvolíte kalhoty cigaretového (užšího) střihu nebo trendy široké, necháme na vás (ale druhá varianta je víc cool). Sako vybírejte oversized a spíš delší.

Opět se na molech objevovaly stylingy, ve kterých byla záměrně vidět podprsenka nebo braletka. Proto nešlápnete vedle, když si na vhodnou večerní akci oblečete pod sako jen úsporný crop top nebo zmiňovanou braletku.

Foto: Profimedia.cz

Inspirace v ulicích Kodaně nikdy nezklameFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Sako, 2499 Kč, kalhoty, 1299 Kč, obojí Mango; Sako, 1599 Kč, kalhoty, 1299 Kč, obojí ZaraFoto: Archiv firem

Puntíkaté šaty 

Jak jsme vás již informovali, leopard se chystá na odpočinek, zato puntíky stoupají na pomyslný vrchol. Tenhle hravý vzor se objevuje v kolekcích na všech částech oděvu. Co se týče sukní a šatů, pohybujete se někde na hranici mezi „vesnickou tetou“ a „Pretty Woman“, proto musíte kousky vybírat a skládat k sobě s nejvyšší opatrností, aby výsledek nepůsobil usedle nebo lacině.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka jaro/léto 2020 Carolina HerreraFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Stradivarius, 499 Kč; Orsay, 699 KčFoto: Archiv firem

Propínací svetřík

U kardiganu s knoflíky se vyplatilo nechat ho odpočívat na dně skříně, než přijde jeho čas. Můžete ho nosit elegantně k pouzdrové sukni do kanceláře, nebo mu dát větší šmrnc v kombinaci s mom jeans. A než se oteplí, můžete pod něj nosit rolák.

Foto: Profimedia.cz

Street style z PařížeFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Pieces, 1037 Kč, prodává About You; Orsay, 499 KčFoto: Archiv firem

Peplum

Jak je to dlouho, kdy se nosily topy nebo šaty s volánkem těsně pod pasem? Pár let určitě, a tak byl nejvyšší čas se připomenout. Jde o problematičtější trend, který může, když je volánek v nesprávné výšce, pár kil přidat. Pokud ale natrefíte na správný kousek, který vám vytvaruje pas a opticky zmenší boky, budete tak zvané peplum vychvalovat až do nebes. Největší službu ale prokáže chlapecké postavě, na které dokáže křivky vykouzlit.

Foto: Profimedia.cz

Margot Robbie v šatech Chanel v lednu 2020Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 699 Kč; Misguided, 859 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Růžové volánky

Jestli si máme vybrat další barvu, kromě barvy roku klasické modré, byla by to růžová. Dohromady s volánky se může zdát tahle kombinace přeslazená, ale podívejte se, jak to pojali návrháři. Konkrétně Marc Jacobs, který je svými excentrickými kombinacemi proslulý.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Marc Jacobs na jaro/léto 2020Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Halenka, 940 Kč, Molly Bracken, prodává Zalando; Sukně, 1636 Kč, Farina Opoku, prodává About YouFoto: Archiv firem

Trendy byste měly v malíku, ale co jsou naopak letošní faux pas?

Reklama

Související témata:

Načítám