Hlavní obsah

Zapomeňte na slimky, v módě jsou teď mom jeans! Víte, s čím je nosit?

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dobách, kdy se nikomu nechtělo tísnit ve slimkách, byl tento střih považován za naprostou klasiku. V předchozích dekádách jsme ale džíny sahající k pupíku téměř nevídali. A najednou jsou s přezdívkou „mom jeans“ zpátky ve hře.

Článek

Nevíte, co si pod pojmem „mom jeans“ (doslova máminy džíny) představit? Vzpomeňte si na devadesátá léta a protagonisty seriálu „Beverly Hills 90210“. Nosili je kluci i holky! Před počátkem milénia ale přišly bokovky, pas se začal snižovat a nohavice naopak zužovat. V průběhu let se střih, který byl svého času považován za normu, téměř vytratil. Nastala éra slimek, „jeggings“ a dalších hybridů (a to nemyslíme nijak hanlivě) nebo boyfriendů, které měly volnější střih, ale visely na bocích (jestli se chcete vzdělat v názvosloví, přečtěte si našeho průvodce džínovým světem).

V posledních sezonách se nicméně „Beverly džíny“ vrátily do módy, a aby bylo jasné, o jaké kalhoty jde, dostaly krycí název mom jeans. A právě s nimi budeme dneska operovat. Na následujících příkladech vám ukážeme, jak různě se dají jedny jediné mom džíny nosit.

Vršku věnujte extra péči

Džíny, i když v „mom provedení“, patří k jednoduchým kusům, které nabízejí spoustu prostoru k experimentování. Jasně – kombinace s bílým tričkem zafunguje vždycky a zachrání vás ve dnech, kdy se vám nechce nic vymýšlet. Sem tam se ale vyplatí zvolit kreativnější přístup. Co říkáte na nevšední mikinu s odhalenými rameny, která se dá nosit s halenkou vespod i samostatně na holém těle?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Reserved, 649 Kč), hedvábná halenka (MAX&Co., 4500 Kč), mikina (Reserved, 899 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 3790 Kč), kožená kabelka (Gino Rossi, 5290 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Double denim

Pokud rády vzpomínáte na devadesátá léta, nebojte se džíny spárovat s dalším denimem. Bojíte-li se dvojité modré, klidně sáhněte po bílé džínové bundě. Kalhotám do pasu sluší zastrčený vršek a v tomto ohledu si nemůžeme vynachválit body, které poslušně drží na místě.

P. S.: Ke kompletům, které mají tendence působit retro, se hodí přidat nějaké „cool“ prvky, jako jsou trendy sluneční brýle nebo boty.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Reserved, 649 Kč), body (MAX&Co., 3300 Kč), džínová bunda (H&M, 1499 Kč), boty (COS, 4200 Kč), sluneční brýle (Lindex, Art Meets Fashion, 799 Kč), kabelka (H&M, 499 Kč), prsten (COS, 700 Kč), náramek (COS, 1100 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Stylový upgrade

Chcete ležérní džíny trochu povýšit? Zkombinujte je s oblíbeným sakem. Odkoukat můžete i šátkový tip stylistky Šárky Štursové – na jednoduchém podkladu vypadá fantasticky. Co se týče obuvi, možností máte více a podpatky rozhodně nejsou jedinou variantou. Doporučit vám můžeme i kombinaci s polobotkami nebo teniskami.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Reserved, 649 Kč), sako (Reserved, 1499 Kč), šátek (Lindex, Art Meets Fashion, 799 Kč), náušnice (H&M, 249 Kč), prsten (Dyrberg/Kern, 2099 Kč), kožená kabelka (Longchamp, info o ceně v obchodě), boty (Resereved, 999 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Kimono jako příprava na jaro

Znáte náš nejoblíbenější jarní kousek na šest písmen? Ano, je to kimono, u nás stále trochu nedoceněné. Kimono můžete nosit úplně stejně jako sako a kromě džínů mu sluší i šortky – fungovat ale bude také kombinace s šaty nebo sukní. Inspiraci najdete v článku Módní hit kimono, kde je pět různých způsobů, jak na něj. A nemusíte ani čekat, až se oteplí. Kimono se dá pohodlně nosit pod kabátem.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Reserved, 649 Kč), triko (Reserved, 399 Kč), kimono (H&M, 1499 Kč), kožené boty (Gino Rossi, 4490 Kč), kožená kabelka (Longchamp, info o ceně v obchodě)Foto: Jakub Jurdič

Módní stálice

Džíny, kožená bunda, bílé tenisky a silný doplněk v podobě klobouku. Jestli chcete jít na jistotu, toto je ta správná cesta. Stylistka Šárka Štursová komplet doplnila ještě dříve vysmívaným prvkem, o kterém je v posledních sezonách slyšet stále častěji – ledvinkou. Jak se vám líbí její moderní květinová image?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: džíny (Reserved, 649 Kč), top (COS, 1900 Kč), kožená bunda (MAX&Co., 13 800 Kč), klobouk (Tonak, 2800 Kč), boty (Reserved, 999 Kč), ledvinka (Reserved, 399 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování

  • Modelka - Karla Hlavová (Czechoslovak Models)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Petra Soukupová
  • Kreativní zóna Depo2015 - Presslova 14, Plzeň, depo2015.cz

Nosíte mom džíny, nebo dáváte přednost úzkým slimkám?

Reklama

Související témata:

Načítám